Ставки во преземаната папка

Папка на преземања е празна
ставка(и) во папка на преземања

!

Приказната за Belimo

Прифатете ги претпочитани вредности-колачиња за да го гледате ова видео.

2021

 • Лансирање на Belimo Energy Valve™ со мерач на топлинска енергија, кој интегрира мерење и контрола на енергија, управување со delta T и наплата со IoT вмрежување во еден уред. 
 • Пуштање во промет на CM Mini - најмалиот актуатор на Belimo со вртежен момент од само еден њутон метар (9 in-lb) и линеарен актуатор со сила на актуаторот од 50 њутни (12 lbf).

2020

 • На почетокот од годината, Belimo ги произведе својот 100 милионити актуатор и на тој начин достигна пресвртница во историјата на компанијата.
 • Пуштање во промет на VRU Universal VAV контролер за чувствителни апликации во лаборатории и болници. 
 • Купување на Opera Electronics Inc., специјалист за квалитет на воздух и сензори за гас од Монтреал (Канада).

2019

 • Пуштање во промет на новите сензори за проток, сензори за простории и собни работни единици.
 • Пуштање во промет на компактен 6-насочен зонски вентил.
 • Belimo беше препознаена како „Фирма со најдобра техничка поддршка“ во категоријата на „Големи производители“ во American Controls HVAC Industry четири пати по ред во изминатите десет години.

2018

 • Пуштање во промет на серија од дампери со и без сигурносна контрола функција и вентил IoT актуатори со опсези на вртежен момент од 45 до 360 in-lbs.. Овие актуатори вклучуваат BACnet, Modbus или поврзување со Belimo облак и дизајнирани се за надгледување, евидентирање и споделување системски податоци со систем за управување со објект.
 • Новата серија на PMB и PKB дампер актуатори со висок вртежен момент е најиновативното, енергетски ефикасно и сигурно решение со својата издржлива конструкција, ниска тежина, висок вртежен момент (1.400 in-lbs) и NEMA 4X куќиште за справување со тешки и предизвикувачки средини.
 • Издадени со целосен опсег на ½” до 2” NPT притисочно компензирани регулациони вентили за примени за вода и пареа.
 • Новата апликација Retrofit нуди целосен опсег на HVAC произведени производи заедно со подобрени функции ви овозможува брзи решенија за замена на HVAC.
 • Нови склопови на зажлебен пеперуткаст вентил со високи перформанси PR (без сигурносна контрола функција) и PKR (електронска сигурносна контролна функција) кои нудат енергетска ефикасност, лесна инсталација, флексибилна примена, долговечност и сигурност за апликации со висок проток.
 • Belimo се фокусира на методот насочен кон клиенти CESIM® кој гарантира дека производите на Belimo имаат големо влијание на глобалниот пазар за HVAC во однос на комфорот, енергетската ефикасност, безбедноста, инсталација и одржувањето. 

2017

 • Купување на претходно независната дистрибутивна компанија Belimo AB, Sweden
 • Проширување на опсегот со сензори
 • Belimo Energy Valve™ 3.0 со интеграција во облак
 • Пуштање во промет на нов глобален дигитален дизајн, вклучително веб-сајтови и веб-продавница

 

2016

 • Пуштање во промет на HVAC зонски решенија за резиденцијалниот пазар.
 • Пуштање во промет на технолошки напреден пеперуткаст вентил и склоп на актуатор; најинтелигентното, енергетски ефикасно решение со сигурен проток на пазарот на HVAC.
 • Воведена е новата генерација на пеперуткасти вентили/актуатори.
 • Започна со работа проширената логистичка зграда во седиштето во Хинвил, Швајцарија.
 • Основање на подружница во Турција.
 • Нов дистрибутер во Саудиска Арабија.

 

2015

 • Belimo прославува 40-годишнина!
 • Зонските вентили Belimo ZoneTight™ нудат нови стандарди за перформанси и енергетска ефикасност за притисно-независни и зависни зонски вентили поддржани со 5-годишна гаранција.
 • Новата генерација пожарни дампер актуатори со Safety Position Lock™.

 

2014

 • Belimo за Северна и Јужна Америка изгради ефикасно, LEED Certified™ Gold® седиште во Данбери, CT; продолжувајќи ја посветеноста кон заедницата и вработените со проширување на способностите за овозможување на извонреден квалитет, испорака и корисничка поддршка.
 • Проширување на опсегот на Belimo Energy Valves™ електронските притисно-независни вентили (EPIV). Прецизноста и точноста на енергетскиот вентил може да се види преку ултразвучниот мерач на британски термални единици (BTU).
 • Новиот притисен вентил за ретрофит поврзување за замена на постоечките актуатори за притисни вентили нуди лесна инсталација без време на неактивност.
 • 1.456 вработени.
 • 494 милиони продажби во CHF.

 

2013

 • Со брзиот компатен вентил (QCV) Belimo ја носи сигурната технологија на вентил со контролна карактеристика во зоните.
 • Воведена е новата генерација на притисни актуатори.
 • Пуштање во промет на ZIP Economizer; најбрзата рута до сигурни енергетски заштеди со патентирано поставување поштенски код, аларми, надмоќна способност за решавање проблеми и модуларен дизајн.

 

2012

 • Пуштање во промет на Belimo Energy Valve™, притисно-независен контролен вентил кој ја мери енергијата, ја контролира моќноста и управува со delta T во апликации за разладена и топла вода, овозможувајќи енергетски ефикасна работа на постројките во сите годишни времиња.

 

2011

 • Пуштање во промет на актуатор со повратна пружина со највисок вртежен момент; EF нуди 270 in-lbs / 30 Nm вртежен момент и NEMA 4 опција за исполнување на тешките услови.
 • 50 милиони актуатори се склопени!

 

2010

 • Пуштање во промет на електронски притисно-независен вентил (EPIV) со вграден електронски мерач за проток и контролен алгоритам за одржување на одредна точка за проток без разлика на варијациите во диференцијален притисок.
 • „Награда за извонредност“ примена за најдобра швајцарска компанија од Swiss Investment Companies и професорите од Универзитетот Цирих и Ехштат-Инголштат.

 

2009

 • Пуштање во промет на 6-насочен вентил со контролна карактеристика кој нуди економичен начин за контрола на греењето и ладењето со користење единичен вентил и актуатор за апликации за разладна греда и вентилоконвектор.
 • Belimo за Северна и Јужна Америка гради нова енергетски ефикасна LEED Certified™ Gold® зграда во Спаркс, Невада (САД).

2008

 • Основана е BELIMO Brasil Comércio de Automação Ltda. која овозможува техничка поддршка и извонредна корисничка поддршка со пократки времиња на поддршка за нашите клиенти во Бразил.
 • Нето бизнис волуменот надминува 400 милиони CHF.

 

2007

 • Пуштање во употреба на најтенкиот дампер актуатор. CM актуаторот, со димензија 0,63”, го собира во најтесните простори со вртежен момент од 18 in-lbs (2 Nm).
 • 1000 вработени.

 

2006

 • 30 актуатори од основањето.

 

2005

 • Воведена нова генерација на актуатори без безбедносна позиција во следните три години.
 • Продолжување на гарантниот период за производи на пет години.
 • Промена на сметководствените прицнипи од Swiss GAAP FER на Меѓународните стандарди за финансиско известување (IFRS).

 

2003

 • Иновирање на притисно-независниот вентил со контролна карактеристика (PICCV) кој ги компензира притисочните варијации и извршува постојано балансирање за одржување на перформансите на системот при варирачки оптоварувања.
 • Иновирање на FSNF, дампер актуаторот со повратна пружина за пожар и чад дизајниран за работа со чад и комбинација на дампери за пожар и чад во системи за вентилација и климатизација. 

 

2002

 • Belimo се префрлува во нова производна и административна зграда во Хинвил, соединувајќи ги сите локации во регионот Цирих Оберланд на една локација во Хинвил, Швајцарија.

 

 

 

 

 

2001

 • Воведување на нова мултифункциска технологија (MFT) која овозможува широк вариетет на програмирачки контролни влезови и повратни сигнали.

 

2000

 • Пуштање во промет на склопови на притисни вентили за регулација на проток при чести и редукторски операции.
 • Вовед на мисијата „Заедно до врвот“.
 • Новиот бизнис волумен надминува 200 милиони CHF во продажби.

 

 

 

1999

 • Belimo ја издава својата линија на вентили со контролна карактеристика (CCV) со патентирано специјализиран самочистечки топчест дизајн со висок притисок при затворање и нула протекување што опфаќа големи регулирачи на воздух до мали зонски апликации.
 • 500 вработени.

 

1998

 • Belimo влегува во пазарот за апликација на HVAC за вода.

 

1997

 • Се основаше Belimo за Пацифичка Азија во Хонгконг.
 • 10 актуатори од основањето.

 

1996

 • Проширување на опсегот на продукти со мали актуатори.
 • Првиот веб-сајт на Belimo: www.belimo.com. 

 

1995

 • Опсезите на безбедносни актуатори и контролери на волуменски проток беа обновени. Тесната поврзаност на механиката и електрониката резултира со атрактивни производи.
 • BELIMO Aircontrols (CAN), Inc. се основа.
 • BELIMO Holding AG станува јавна компанија која тргува на Swiss Market Index (SMI).

 

1994

 • Групацијата Belimo ги подготви своите први консолидирани финансиски извештаи.
 • 100 милиони продажби во CHF.

 

1993

 • 5 актуатори од основањето.

 

1992

 • Вовед на патентираната технологија на мотор со еднонасочна струја без четкички кој ја намалува потрошувачката на енергија до 80 % и гарантира долговечност и оптимални перформанси на системот.
   

1991

 • 50 милиони продажби во CHF.
   

1990

 • 250 вработени.

 

1988

 • Влегување на пазарот во Северна и Јужна Америка со основање на подружница во САД.

 

1988

 • Преселба во новата зграда во Хинвил, Швајцарија, како дополнение на постоечките локации.
 • Воведување посилен моторизиран директно поврзан дампер мотор (30 Nm).

 

1986

 • Склопување на милионитиот актуатор.

 

1984

 • Пуштање во промет на новата генерација на актуатори со повратна пружина за безбедносни дампери за пожар и чад.
 • Вовед на контролери на волуменски проток.

 

1983

 • Имплементација на обработката на електронски податоци.

 

1981

 • 50 вработени.

 

1980

 • На врвот од успехот на првата серија на модели, Belimo воведува подобрена генерација на директно споени дампер актуатори.
 • 100.000 актуатори склопени од основањето.

1979

 • Belimo се сели од Госау во Вецикон, Швајцарија, поради недостаток од простор поради брзиот раст.

 

 

 

 

1977

 • Влез на пазарот во Европа со дистрибуција во Германија.

1976

 • Воведување на првите директно споени моторизирани дампер актуатори низ светот. Актуаторот е монтиран директно на дампер вретено овозможувајќи намалено време за инсталација за две третини.

1975

 • Основачите одлучуваат да применат „bottleneck“ стратегија (EKS).

 

 

 

 

1975

 • Основање на BELIMO Automation AG во Госау, Швајцарија, од Волтер Буркхалтер, Антон Хајнрих Хите, Лудвиг Линси, Валтер Линси, Вернер Ронер и Карл Штокер.

Прифатете ги претпочитани вредности-колачиња за да го гледате ова видео.