Ставки во преземаната папка

Папка на преземања е празна
ставка(и) во папка на преземања

!

Дали вашиот објект е соодветен кога станува збор за енергетско искористување? Дознајте!

Комплетна понуда на иновативни уреди во поле за греење, вентилација и климатизација

Belimo го заслужи местото како лидер на пазарот со вреднување на инвентивноста и вештината и никогаш не се потпира на достигнувањата. Многу едноставно, ние се стремиме да создадеме дампер актуатори, регулациони вентили и сензори кои ги решаваат предизвиците за комфор и енергија, функционираат беспрекорно и ја заслужуваат вашата доверба преку долг и продуктивен работен век.

Welcome. Visit us at ISH 2023 in Frankfurt.

You can experience all our innovations and our product range in practical applications at our stand.

Small devices. Big impact. The intelligent use of energy protects the climate and reduces operating costs. With the small and extremely effective actuators, valves, sensors and meters from the world market leader Belimo, you have perfect solutions for efficiently controlling, monitoring and optimising the energy flows in buildings. This is how you ensure a healthy indoor climate - in new buildings as well as in existing ones.

Иновации за поголем комфор, енергетската ефикасност и безбедност за објектите

Повеќе од 40 години, Belimo успешно се фокусира на пазарите за греење, вентилација и климатизација, обезбедувајќи квалитетни решенија кои ја зголемуваат енергетската ефикасност; ги намалуваат трошоците за инсталација, истовремено овозможувајќи најбрзо време на испорака во индустријата. Нашите иновативни производи отсекогаш биле конструирани да помогнат за подобро, побрзо и поекономично постигнување на целите. Инвестирањето во нова технологија е клучно за нашиот успех, а Belimo ќе продолжи да нуди производи за да им помогне на деловните субјекти во чекорењето кон успехот.
CESIM претставува метод на Belimo за иновација во технологијата за објекти со сензори, вентили и актуатори. CESIM обезбедува комфор, енергетска ефикасност како и безбедност за луѓето и нивниот имот, а истовремено овозможува лесна инсталација, пуштање во употреба и намалени напори за одржување.

Наградени со Solar Impulse Efficient Solution Label

Фонтацијата Solar Impulse има портфолио од 1000 иновативни решенија кои ги исполнуваат високите стандарди на одржливост и профитабилност. Со гордост соопштуваме дека Belimo Energy Valve™ е избран за едно од 1000 решенија со Solar Impulse Efficient Solution Label.

Основни барања за HVAC системите за здрав квалитет на внатрешен воздух во затворените простории

Луѓето трошат приближно 90 проценти од своето време во затворени простории и дишат 12.000 литри воздух дневно. Затоа е важно да се разбере моќното влијание на квалитетот на внатрешниот воздух врз нашата благосостојба. Belimo го споделува својот длабок увид во ефектите од влажноста во внатрешните простории, нестабилните органски соединенија и системите за централно третирање на воздухот, и презентира вредни предлози за вашето здравје.

Belimo интервјуираше инженери консултанти и експерти во секторот за вентилација ширум светот за да ги идентификува приоритетите кога постои стремеж да создаде средина со здрав внатрешен воздух во објектот. Од тој процес произлегоа седум суштински фактори за обезбедување здрав внатрешен воздух во нерезиденцијални објекти.

Дознајте повеќе за:

Комбинирајте го мерењето и контролата на енергијата, сертифицираното мерење на топлинската енергија и наплатата

Belimo Energy Valve™ интегрира мерење на енергија, контрола, управување со delta T и, доколку е потребно, наплатата овозможена преку Интернет за нештата во еден уред. Нуди беспрекорна и директна интеграција со системот за управување со објект или со платформи за следење базирани на Интернет за нештата, со надгледување базирано на Интернет за нештата, алатки за подобрување на перформансите и податоци за наплата. Се соединуваат двата света на „енергетска контрола“ и „сертифицирано мерење и наплата на топлинска енергија“. Спојување на карактеристики на перформанси за заштеда на време и пари.

Ултразвучен мерач за проток со мерење за гликол

Доверливото мерење на протокот е од суштинско значење за максимизирање на ефикасноста на HVAC системот и обезбедување комфор на станарите. Новиот мерач на проток на Belimo користи ултразвучна технологија за транзитно време за да обезбеди точни и повторливи мерења на протокот на мешавини на вода и вода/гликол без отстапување во која било апликација за греење, ладење и вентилација и климатизација.

  • Влажно калибрирано со повеќе точки за да се обезбеди прецизност и можност за репродукција.

  • Патентираната технологија за компензација на температура и гликол ја елиминира потребата од рачната калибрација.

  • ±2 % прецизност при отчитувањето и ±0,5 % можност за репродукција осигурува прецизно и точно мерење на протокот.

Се движиме кон градење Интернет за нештата со иновативни производи

Поврзувањето отсекогаш беше клучна карактеристика на нашите производи. Овозможувањето на уште подобри производи со точно дигитално поврзување е нашиот фокус сега и во иднината. 

Екосистемот на уредите со Интернет за нештата на Belimo овозможува флексибилна интеграција на систем низ сите заеднички комуникациски протоколи за автоматизација на објект и градење платформи за Интернет за нештата. Со помош на дополнителното поврзување со Интернет за нештата, објектите може лесно да се оптимизираат, управуваат и одржуваат.