Ставки во преземаната папка

Папка на преземања е празна
ставка(и) во папка на преземања

!

Повеќе од стандард.

Прифатете ги претпочитани вредности-колачиња за да го гледате ова видео.

Приспособени производи. Помал напор, поголем профит.

Во овие времиња, предизвиците што се среќаваат при планирањето и на градежните локации се тешки за решавање со користење стандардни производи и затоа приспособените решенија стануваат сè поважни. Ние ќе го направиме актуаторот што ви е потребен – со должина на кабел, приклучок и параметри што вие ќе ги наведете. На барање го монтираме актуаторот на вентилот и создаваме однапред монтиран склоп од делови на цевки, сензори, врски и многу повеќе. Во нашата работилница ги произведуваме и вашите конкретни делови за поврзување заради ретрофит. Нудиме „пакет без ниту една грижа“ за ваша примена.

Индивидуални компоненти
Склопување што одзема време на градежната локација.

Приспособено
Подготвено за брза инсталација на градежната локација.

 

  • Нови проекти
  • RetroFIT
  • OEM
Нови проекти

Повеќе од само актуатор

На барање, можеме да ги приспособиме должината на кабел и типот на вашите потреби. За да се минимизираат напорите, нашите актуатори се однапред склопени и подготвени за инсталација на локацијата. Можеме да ви овозможиме приспособен кабел со ознаки на крајот на жиците и/или да поставиме приклучок по ваш избор. Ова помага грешките при спроведување кабли и поврзување да ги оставиме во минатото. Ако посакувате, можеме да се погрижиме и за параметрирањето за вас. Така одлично се поедноставува склопувањето и пуштањето во употреба на градежната локација и ви се нуди решение „plug and play“.

Ваш однапред монтиран и тестиран склоп

„Правиме сè што е возможно за да ја поедноставиме инсталацијата на градежната локација, да го скратиме времето и да спречиме можни грешки од самиот старт“ - затоа Belimo однапред ги изработува целосните однапред монтирани склопови во согласност со барањата на нашиот клиент, ги тестира и ако е потребно ги параметрира. Тоа резултира со подготвени склопови кои може да се инсталираат директно на градежната локација. Градежните задачи на локацијата, како сечење цевки, сечење навои и склопување на делови на цевки, поврзување делови, актуатори, вентили, сензори и многу повеќе, сега се минато.

Флексибилна инсталација

Ако димензиите на склопот и особено цевките не може да се одредат точно, тогаш можеме да ви обезбедиме флексибилни цевки. Тоа значи дека секогаш ќе го имате правилниот дел за секоја инсталација дури и ако условите варираат.

Повеќе од само цевки и компоненти

Заштедете време и пари - нарачајте ја вашата компонента со изолација. Склопот прикажан десно со 6-насочен вентил од Belimo и дополнителен сензор за проток беше дополнително изработен со изолација фабрички. Непосакуваното зрачење топлина, кондензацијата и времето за инсталација на локацијата поради тоа се намалени на минимум.

Извонредна заштита

Непрекинатото проширување на нашите услуги овозможува широк опсег на разни проекти. Притисниот вентил што е прикажан е обложен во согласност со DIN EN ISO 12944-C4. Нудиме поддршка и за производи со отстранети остатоци од силикон.

Параметрирање на уредите за HVAC перформанси

Оставете ги подготовките за пуштање во употреба на вашите уреди за HVAC перформанси на нас и намалете го потребното време за пуштање во употреба и можните извори на грешка на локацијата. На прикажаната слика, на пример, за нашиот Belimo Energy Valve™.

RetroFIT

Точно тоа што ви треба, испорачано на време

Belimo нуди стандардни и кориснички приспособени ретрофит решенија (RetroFIT) со кратки времиња на испорака за да се пушти вашиот HVAC-систем брзо и ефикасно во употреба. Вашата предност: минимално време на неактивност. Нашите ретрофит решенија се фокусираат на квалитетот и сигурноста. Како резултат на тоа, нашите производи помагаат да се зголемат и загарантираат перформансите и работата без одржување на вашиот HVAC-систем. Ако не сте го нашле тоа што го барате во нашиот стандарден опсег, можеме да ви понудиме и специјални решенија почнувајќи со мултипакет големина 1.

Прифатете ги претпочитани вредности-колачиња за да го гледате ова видео.

Ретрофит по потреба

Произведуваме приспособени делови за поврзување за вас во нашата работилница. Сè е можно. Примеров покажува адаптер за монтирање актуатор на Belimo на вентил од добавувач од трета страна. Belimo го овозможи „целосниот пакет без грижи“ за примената со тоа што поврзувањето беше измерено, дизајнирано и произведено од Belimo. Подготвено за инсталација на градежната локација.

Belimo RetroFIT App

Со апликацијата Belimo RetroFIT App, можете конкретно да ги замените вашите застарени или дефектни актуатори и сензори од разни добавувачи со уреди од Belimo во HVAC-индустрија (греење, вентилација и климатизација).

Со апликацијата RetroFIT од Belimo, добивате упатства за правилното поставување на производот во само четири чекори. Со новата функција OCR (Optical Character Recognition), апликацијата е уште полесна за користење. Фотографирајте ја етикетата на дефектната единица. Софтверот за OCR го препознава и пребарува релевантниот текст во базата на податоци на RetroFIT. По уште неколку внесувања на податоци, замената се нарачува. Апликацијата Belimo RetroFIT app е достапна на 12 јазици.

OEM

Засилете го вашиот бренд со квалитетот од Belimo

Користите компоненти од избрани добавувачи во вашите производи. Секогаш ја барате најдобрата вредност за вашите пари. Високиот квалитет и уникатните функции скроени по мерка за вашата примена додаваат вредност и ви дозволуваат да се издвоите од вашата конкуренција. Одлична техничка поддршка и едноставна обработка на трансакциите се нешта што се подразбираат за вас. Како клиент на Belimo вие имате предност од бројните поволности.

Што можете да очекувате од нас

- Различни типови на кабли и должини со или без приклучок.
- Приспособени куќишта и бои на етикети.
- Приспособени етикети со вашето лого и/или споменување на нашиот веб-сајт.
- Приспособен код на артикл.
- Широк опсег на опции за монтажа (адаптирани на вашиот производ).
- Широк опсег на електрични и механички додатоци.
- Снабдени во еколошки мултипакети.
Приспособливо време на извршување, диференцијално прекинување и bus параметри.
- Зголемена заштита благодарение на дополнителни облоги и други начини.
- Опфатна соработка и партнерство преку снабдување на полузавршени производи и актуатори со интегрирани контролни функции и I/O модули од Belimo.