Ставки во преземаната папка

Папка на преземања е празна
ставка(и) во папка на преземања

!

Издвоени моменти на Belimo

Совладување на протокот со Belimo Energy Valve™

Годините на проширување на болницата Лудмиленштифт резултираше со HVAC систем кој веќе не можеше да се справи со задачите. Воведувањето на Belimo Energy Valves™ значително го намали протокот на вода на мрежата за греење, што резултираше со паметно, транспарентно и енергетски ефикасно греење зависно од оптоварувањето и системи на ладење, притоа и подобрување на комфорот и одржување стабилна потрошувачка на енергија.

Едно од 1.000 решенија за промена на светот - Solar Impulse Foundation

Solar Impulse докажа дека со користење и повторно осмислување на постоечките технологии, авионите со соларно напојување можат да летаат и навечер користејќи извор на обновлива енергија. Во објектите, со Belimo Energy Valve™ се донесе нов концепт на контролен вентил не само за контрола на протокот, туку и за контрола на моќноста и управување со delta T, реализација на транспарентност и гарантирање на енергетски ефикасна работа на HVAC системите.

Комбинација на мерење енергија и контрола, сертифицирано мерење топлинска енергија и наплата

Belimo Energy Valve™ интегрира мерење и контрола на енергија, управување со delta T и наплата со IoT вмрежување во еден уред ако е потребно. Нуди непречена и директна интеграција во централен систем за управување или вмрежените платформи за надгледување со вмрежено надгледување, алатки за подобрување на перформансите и податоци за наплата. Двата света на „енергетската контрола“ и „сертифицираното мерење на термална енергија и наплатата“ сега се соединети. Спојување разни карактеристики на перформанси за заштеда на време и пари.

Прифатете ги претпочитани вредности-колачиња за да го гледате ова видео.

Наплата на енергија со вграден мерач на енергија

Кампусот на Универзитетот Бремен има над 30 објекти што се изградени во 1970-тите кои постојано се проширувани и реновирани. Зголемувањето на барањата за енергија низ годините предизвика комплицирана количина за дистрибуција и одржување на ладењето и греењето. 
Благодарение на соработката со г-дин Флоријан Руби од M&P Braunschweig GmbH и инсталацијата на енергетските вентили на Belimo, Универзитетот Бремен успеа да ја реши идиосинкразијата со хидрониката на овој историски развиен систем. Контролата на моќноста и масата на коефициент на проток на вентилите гарантира сигурно снабдување. 
Системите за генерирање оптимално ќе се искористат и поединечните објекти нема ниту премалку, ниту премногу да се снабдуваат. 
Евидентираните податоци ѝ овозможуваат на централата за енергија на Универзитетот Бремен висок степен на транспарентност, нешто што претходно не беше возможно со основен контролен вентил. 
Заедно со транспарентното надгледување и контрола на системот за греење и ладење, енергетскиот вентил исто така дозволува IoT-наплата со MID-одобрение во рамките на индивидуалните центри за трошоци.
 

Прифатете ги претпочитани вредности-колачиња за да го гледате ова видео.

Совршен комфор и здрав внатрешен воздух

Собните сензори и собните работни единици на Belimo се дизајнирани како дополнување на постојниот опсег на сензори. Нивната едноставна и јасна естетика е идеална за инсталација во видливи области, со елегантен дизајн и плитка длабочина која совршено се совпаѓа со околината. Со проширувањето на опсегот на продукти за видливите делови на собата, Belimo им нуди на архитектите естетски и безвременски дизајн, на инсталатерите брза и лесна монтажа, на уредот за системско интегрирање лесно, пуштање во употреба и комфорна клима на просторија.

Прифатете ги претпочитани вредности-колачиња за да го гледате ова видео.

Belimo го прославува производството на 100 милионитиот актуатор

На почетокот од 2020 година, Belimo го произведе својот 100 милионити актуатор и на тој начин достигна пресвртница во историјата на компанијата. Денес, стотици и илјадници објекти низ светот ги вклучуваат актуаторите на Belimo во нивните HVAC системи.

Швајцарскиот и светски лидер за уреди за контрола и регулација на греење, вентилација и климатизација продолжува да расте со оваа пресвртница и постигнувањето на побарувачката за иновативни производи кои одржливо ги зголемуваат комфорот, енергетската ефикасност и безбедноста во објектите.

Ултразвучен мерач за проток со мерење гликол

Сигурното мерење на проток е суштинско во максимизирањето на ефикасноста на HVAC системот и го гарантира комфорот на луѓето. Новиот мерач за проток на Belimo користи ултразвучна технологија за време на премин за да овозможи точни мерења на протокот на вода и мешавини на вода/гликол што може да се репродуцираат без промена во која било HVAC апликација.

  • Влажна калибрација од повеќе точки за да се загарантира точноста и можноста за повторување.

  • Патентираната логика за температура и компензација на гликол ја елиминира рачната калибрација.

  • ± 2 % прецизност при отчитувањето и ± 0,5 % можност за репродукција осигурува прецизно и точно мерење на проток.

Безбедност во McMenamins Elks Temple во Такома, Вашингтон

Изградена во 1915 година, историската зграда Elks Temple се наоѓа на добропознатиот Бродвеј во Такома (Вашингтон) и додадена е во Националниот регистар на историски места. Во 2012 година, Elks Temple беше купен од McMenamins; по повеќе од четири декади напуштеност. Реновирањето на објектот започна во 2017 година со цел да се обнови и зачува нејзиниот архитектонски дизајн и карактер на театар од почетокот на 20. век додавајќи ресторан, бар, хотелски соби, простории за настани и пивница. За да го заштити статусот на историска зграда и да се загарантира безбедноста на луѓето, беа инсталирани актуатори за пожарен дампер и дампер за димна контрола на Belimo.

Технологија која спасува животи

Пожарната заштита во објекти се базира на три главни столба: структурна, техничка и организациска пожарна заштита. Техничката пожарна заштита е поважна од кога било, особено во модерни објекти со невообичаени дизајни, мешана употреба или поголема сложеност и големина на објект. Belimo ја адресираше оваа тема уште многу рано, особено во погледот на техничката пожарна заштита. Уште во 1978 година, три години по основањето, Belimo продаваше актуатори кои може да се монтираат на пожарни дампери. Во меѓувреме, Belimo стана светски лидер на пазарот во моторизација на пожарни дампери и дампери за димна контрола со добро основана стручност и искуство.