Ставки во преземаната папка

Папка на преземања е празна
ставка(и) во папка на преземања

!

Решенија за пеперуткасти вентили од трета страна

Универзалните актуатори на Belimo се идеално прилагодени за модернизирање или автоматизирање на постоечките системи. Причините поради кои врз постројката треба да се изврши ретрофит или да модернизира се различни. Најчесто станува збор за продолжување на работниот век на постројката, поточно за подобрување на нејзиниот квалитет и ефикасност. Затоа, компонентите треба да се заменат порано или подоцна. Со помош на едноставни адаптери, ретрофит поврзувањата од Belimo, актуаторите може лесно да се монтираат на ротациони вентили од различни производители кои се веќе инсталирани.

Лесна изведба на надградувања со решенија за ретрофит од Belimo

Одржливост во комбинација со најсовремена технологија

Опсег на продукти

Belimo RetroFIT App

Со Belimo RetroFIT App, можете специфично да ги замените вашите застарени или дефектни актуатори и сензори од различни добавувачи со уреди од Belimo во индустријата на HVAC (греење, вентилација и климатизација).

Без разлика дали станува збор за апликации за вентилација или водени апликации, можете лесно да го најдете вистинскиот заменски актуатор (актуатор за притисен вентил, ротационен актуатор, актуатор, актуатор за вентилација) од Belimo за да ја модернизирате вашата инсталација со најдобар квалитет и највисоки перформанси.

Целосниот опсег на продукти на сензорите Belimo сега, исто така, е интегриран во апликацијата.

Производи специфични за потрошувачот

Надградувањето или ретрофитот на постоечки HVAC систем претставуваат дополнителни предизвици, особено кога објектот е делумно или целосно населен. Брзата и лесна инсталација е од клучно значење во оваа ситуација. Затоа, изборот на компоненти и нивната компатибилност со постоечкиот систем е од огромно значење. Нашите ретрофит решенија се фокусираат на квалитет и доверливост. Како резултат на тоа, нашите производи помагаат да се зголемат и осигурат перформансите и оперирањето без одржување на вашиот HVAC систем. Доколку не го најдете тоа што го барате во нашиот широк опсег на продукти, ние ќе го произведеме вашиот специфичен дел за поврзување во нашата работилница (почнувајќи со големина на мултипакет од 1).

 • Различни типови и должини на кабли со или без конектор приклучок. 
 • Решение за механичко и електрично поврзување адаптирано на вашиот постоечки систем/компоненти.

Ние ви нудиме „целосен пакет без никакви дополнителни грижи“ за вашата апликација.

 • Предности на клиентите
 • Софтвер/конектор приклучоци
 • Успешни приказни
Предности на клиентите

Управители на установи/одржување на објекти

Управувањето, контролата и оперирањето на објектите и нивната техничка опременост е дел од вашите секојдневни задачи. Барате решенија за да обезбедите комфор во просторијата и да го оптимизирате оперирањето на системот. Ги вреднувате едноставните и транспарентни системи и, доколку е потребно, брзата испорака на резервни делови и поддршката што е достапна во секое време. 

 • Одлична стабилност на контролата за одржување на комфорот

 • Универзалниот концепт на актуатор гарантира дека нема изненадувања кај проширувањата на објектот и промени од кој било тип

 • Заштеда на време и трошоци благодарение на едноставната и лесна инсталација

 • Кратки времиња на испорака

 • Сеопфатна поддршка во текот на целиот работен век на производот

 • 5-годишна гаранција

Инсталатери/инженери на постројки

Инсталацијата на технологија за греење, вентилација и климатизација на објектот е ваша област. За да ја извршите вашата работа, потребни ви се вистинските производи во вистинско време на локацијата. Едноставната монтажа и стручната поддршка ви овозможуваат да го исполните вашиот густ распоред. 

 • Флексибилна апликација за различни вентили

 • Лесен избор, инсталација и едноставно одржување

 • Без проблеми со компатибилноста благодарение на универзалниот концепт на актуатор од опсегот на продукти на Belimo Retrofit

 • Заштеда на време и трошоци благодарение на едноставната и лесна инсталација

 • IP54 за заштита од прашина и вода

 • Оперативните елементи, како што е копчето за притискање за ослободување на запченикот, ја поедноставуваат работата на локацијата

 • Кратки времиња на испорака

 • Сеопфатна поддршка во текот на целиот работен век на производот

 • 5-годишна гаранција

Специјализирани трговци на големо

Вашите клиенти можат да сметаат на висока достапност, лесен избор и кратко време на испорака за производите што ги нудите. Потребен ви е брз и лесен пристап до информации, како и сеопфатна техничка поддршка од вашите добавувачи. 

 • Минимален опсег на продукти благодарение на универзалниот концепт на актуатор

 • Потребно е помалку простор за складирање, што резултира со заштеда на трошоци

 • Лесен избор, инсталација и едноставно одржување

 • Кратки времиња на испорака

 • Сеопфатна поддршка во текот на целиот работен век на производот

 • 5-годишна гаранција

Инженери консултанти

Планирањето на HVAC системите претставува ваша основна компетентност. Постојано сте во потрага по нови, иновативни начини за заштеда на енергија и подобрување на климата на просторијата. Работите со најсовремени методи и користите податоци од добавувачи/производители за вашето планирање. 

 • Минималниот универзален опсег на продукти го прави изборот на вистинскиот актуатор уште полесен

 • Актуаторите може прецизно да се адаптираат на релевантните барања на локацијата

 • Актуаторите со терминално поврзување ги олеснуваат решенијата за ретрофит

 • IP54 за заштита од прашина и вода

 • Механички крајни стопирања за приспособување на аголот на ротација за дополнителна флексибилност за време на инсталацијата

 • Актуаторите на Belimo се испробани и тестирани многу пати

 • 5-годишна гаранција

Сопственици на објекти

Подобрувањата на комфорот и потрошувачката на енергија, како и едноставните проширувања и надградби на објектите се постојан предизвик за вас. Оптимизирањето на вашиот HVAC систем со најмал вложен напор и ниски трошоци претставува главен фокус. 

 • Флексибилна апликација за различни вентили

 • Лесен избор, инсталација и едноставно одржување

 • Без проблеми со компатибилноста благодарение на универзалниот концепт на актуатор од опсегот на продукти на Belimo Retrofit

 • Заштеда на време и трошоци благодарение на едноставната и лесна инсталација

 • IP54 за заштита од прашина и вода

 • Оперативните елементи, како што е копчето за притискање за ослободување на запченикот, ја поедноставуваат работата на локацијата

 • Кратки времиња на испорака

 • Сеопфатна поддршка во текот на целиот работен век на производот

 • 5-годишна гаранција

Системски интегратори

Ваша задача е да конструирате системи за управување со објекти и оптимално да ги интегрирате уредите во полето. Вашата цел е да ја намалите сложеноста и да обезбедите транспарентност за континуирана оптимизација на технологијата за објектот. 

 • Минималниот универзален опсег на продукти го прави изборот на вистинскиот актуатор уште полесен

 • Актуаторите може прецизно да се адаптираат на релевантните барања на локацијата

 • Актуаторите со терминално поврзување ги олеснуваат решенијата за ретрофит

 • IP54 за заштита од прашина и вода

 • Механички крајни стопирања за приспособување на аголот на ротација за дополнителна флексибилност за време на инсталацијата

 • Актуаторите на Belimo се испробани и тестирани многу пати

 • 5-годишна гаранција

Софтвер/конектор приклучоци

Belimo Assistant App

Belimo Assistant App за оперирање со уреди на локација со вграден интерфејс за поле на комуникација во близина

Целосна транспарентност во секое време во врска со решението со актуатор за греење, вентилација и климатизација на Belimo и оперирање на вашиот систем. Со Belimo Assistant App вашиот паметен телефон или таблет овозможува безжично ракување на локација за варијабилен волумен на воздух, сензори, дампери и актуатори на вентили.

Карактеристики 
Прикажи идентификациски податоци: тип на уредот, позицијата, назначувањето, серискиот број, MP адресата
• Податоци за оперирање и параметри за сетирање: специфични за уредот
• Испратете податоци за оперирањето и поставувањето директно од системот, преку е-пошта, WhatsApp, SMS 
• Страница за дијагностика: информации специфични за состојбата на уредот
• Складирање на податоците за оперирање и поставување во забелешки
• Трансмисија на податоци со актуатор што не е вклучен на напојување или за време на тековното оперирање
• Автоматска адаптација на јазикот (DE/EN/FR/IT)

Belimo RetroFIT App

Со Belimo RetroFIT App, можете специфично да ги замените вашите застарени или дефектни актуатори и сензори од различни добавувачи со уреди од Belimo во индустријата на HVAC (греење, вентилација и климатизација).

Без разлика дали станува збор за апликации за вентилација или водени апликации, можете лесно да го најдете вистинскиот заменски актуатор (актуатор за притисен вентил, ротационен актуатор, актуатор, актуатор за вентилација) од Belimo за да ја модернизирате вашата инсталација со најдобар квалитет и највисоки перформанси.

Целосниот опсег на продукти на сензорите Belimo сега, исто така, е интегриран во апликацијата.

Belimo MP-Bus

Компјутерска алатка на Belimo (MFT-P)
Софтвер за приспособување и дијагностика за актуатори MF/MP/MOD/LON/KNX вклучително и пожарна заштита.
За системи Windows.

Сервисна алатка ZTH EU

Сервисната алатка ZTH EU ја поедноставува дијагностиката, оперативната проверка и поставувањето за уредите за HVAC перформанси. Поврзани директно со параметризиран или комуникативен актуатор од Belimo, моменталните вредности може да се отчитаат на локацијата и веднаш да се ресетираат.

При користење на ZTH EU како интерфејс за компјутерска алатка (MFT-P), соодветниот УСБ-двигател се инсталира кога се инсталира софтверот за компјутерската алатка. Двигателот може, исто така, да се преземе тука и да се инсталира одделно.

Конектор приклучок BIM за Autodesk Revit

3Д модели на податоци со технички информации од Autodesk Revit преку конектор приклучокот BIM

Овој конектор приклучок овозможува да изберете актуатори, вентили и сензори на Belimo од една база на податоци и потоа да ги додадете во проектот за моделирање на информации за објектот со нивните технички податоци преку влечење и спуштање. Така, сите корисници на BIM имаат пристап до сите податоци во структурирана и класифицирана форма во Revit MEP формат.

Успешни приказни