Ставки во преземаната папка

Папка на преземања е празна
ставка(и) во папка на преземања

!

Макс. моќност и флексибилност

Серијата на регулациони вентили е достапна во големини DN 15...250, кои целосно ги исполнуваат барањата за примените PN 6...25. Со актуаторот за притисен вентил на Belimo, овие регулирачки вентили се совршено решение за хидронски примени за вода или пареа со високи температури и притисоци ➤ Дознајте повеќе.

Разновиден производ

Специфично за високи температури и притисоци

Регулационите вентили од Belimo се совршено надополнување на нашите вентили со контролна карактеристика кога се работи за високи температури, класи на притисок и коефициенти на проток. Едноставни и безбедни за инсталирање, сигурни и без одржување за време на работата. Достапни и со нерѓосувачки челик за специјални примени.

Опсег на продукти

Belimo RetroFIT App

Со апликацијата RetroFIT на Belimo, можете специфично да ги замените вашите застарени или дефектни актуатори и сензори од различни добавувачи со уреди од Belimo во HVAC индустријата (греење, вентилација и климатизација).

Без разлика дали се работи за примени за вентилација или вода, можете лесно да го најдете правилниот заменски актуатор (актуатор за притисен вентил, ротационен актуатор, актуатор, актуатор за вентилација) од Belimo за модернизација на вашата инсталација со најдобриот квалитет и највисоки перформанси.

Целосниот опсег на продукти на сензори од Belimo сега е интегриран и во апликацијата.

Производи специфични за потрошувачот

Деновиве, предизвиците во текот на планирањето и на конструкцијата се многу тешки за совладување со користење на стандардните производи, и токму заради тоа решенијата специфично изготвени за потрошувачите стануваат се поважни. Ние можеме да го направиме актуаторот што ви е потребен – со должина на кабел, конектор приклучок и параметрирање што вие ќе ги специфицирате. На барање го монтираме актуаторот на вентилот и создаваме однапред монтиран склоп од делови на цевки, сензори, врски и многу повеќе. 

 • Различни типови и должини на кабли со или без конектор приклучок. 
 • Означување на производот со информации за вашиот клиент (на пр. каде треба да се инсталира актуаторот во зградата). 
 • Целосно однапред изработен и тестиран склоп (на пример, интегритет на заптивка) со компоненти по ваш избор.
 • Флексибилни цевководи со специјални материјали или изолација на барање.
 • Се грижиме за параметрирањето за вас (на пример, приспособливо време на работа, прекинувач диференцијал и bus параметри). За перформансите на HVAC-уреди (на пр., Belimo Energy Valve™), го подготвуваме целото пуштање во употреба за вас според вашите спецификации.

Ние ви нудиме „целосен пакет без никакви дополнителни грижи“ за ваша апликација.

 • Предности за клиентите
 • Софтвер/плагини
Предности за клиентите

Инженери консултанти

Планирање HVAC системи е вашата основна компетенција. Постојано барате нови и иновативни начини за заштеда на енергија и подобрување на климата на просторија. Работите со најмодерните методи и користите податоци од снабдувачи/производители за вашето планирање. Регулирачките вентили на Belimo нудат:

 • Користење за контрола на проток и мешање и дистрибуција во речиси сите полиња на примена HVAC
 • Највисоко ниво на сигурност и работен век, дури и при високи температури и притисоци
 • Брза и лесна инсталација
 • Одлична контрола
 • Широк ретрофит опсег на производи
 • 5-годишна гаранција

Интегрирачи на системи

Вашата задача е да дизајнирате системи за управување со објекти и оптимално да ги интегрирате уредите во поле. Вашата цел е да ја намалите комплексноста и да загарантирате транспарентност за непрекината оптимизација на технологијата за објект. Регулирачките вентили на Belimo нудат:

 • Лесен избор, инсталација и сервис без проблеми за сигурна контрола 
 • Лесна монтажа на локација и инсталација
 • Контрола преку MP-Bus или аналоген сигнал во зависност од актуаторот

Специјализирани трговци на големо

За да ги услужите вашите клиенти, се потпирате на голема достапност, лесен избор и кратки времиња на испорака за производите што ги нудите. Потребен ви е брз и лесен пристап до информации, како и опфатна техничка поддршка од вашите добавувачи. Регулирачките вентили на Belimo нудат: 

 • Широк опсег на примени благодарение на големиот избор
 • Лесна монтажа на локација и инсталација
 • Брза реализација 
 • Опфатен сервис и поддршка 
 • 5-годишна гаранција

Инсталатери/инженери на постројка

Инсталацијата на HVAC технологијата за објект е ваша дејност. За да ги извршите вашите задачи, потребни ви се правилните производи во правилно време на локацијата. Лесната монтажа и експертската поддршка ви овозможуваат да го исполните вашиот зафатен распоред. Регулирачките вентили на Belimo нудат:

 • Лесна монтажа на локација и инсталација
 • Широк опсег на примени благодарение на големиот избор
 • Брза испорака со широк сервис и поддршка
 • 5-годишна гаранција

Сопственици на објекти

Подобрувања во комфорот и потрошувачката на енергија, како и едноставните проширувања на објекти и надградби се постојани предизвици за вас. Оптимизирање на вашиот HVAC систем со најмал напор и ниски трошоци е главниот фокус. Регулирачките вентили на Belimo нудат:

 • Лесен избор, инсталација и одржување
 • Широк опсег на примени благодарение на големиот избор
 • Ефикасност благодарение на одличната контрола
 • Лесна монтажа на локација и инсталација
 • Брза испорака со широк сервис и поддршка
 • 5-годишна гаранција

Менаџери на објекти/одржување на објекти

Управувањето, контролата и работата на објектите и нивната техничка опрема се дел од вашите секојдневни задачи. Барате решенија за да го загарантирате комфорот на просториите и да ја оптимизирате работата на системот. Ги цените едноставните и транспарентни системи и брзата испорака на резервни делови и поддршка во секое време кога е потребно. Регулирачките вентили на Belimo нудат:

 • Лесен избор, инсталација и одржување
 • Широк опсег на примени благодарение на големиот избор
 • Лесна монтажа на локација и инсталација
 • Брза испорака со широк сервис и поддршка
 • 5-годишна гаранција
Софтвер/плагини

Belimo Assistant App

Belimo Assistant App за работа на локација на уреди со вграден интерфејс NFC

Целосна транспарентност во секое време во врска со решението со актуатор на Belimo за HVAC и работата на вашиот систем. Со Belimo Assistant App, вашиот паметен телефон или таблет овозможува безжично ракување на локација за VAV, сензори, дампери и актуатори на вентили.

Функции 
Приказ на идентификациските податоци: тип на уредот, позицијата, ознаката, серискиот број, MP адресата
• Работни податоци и параметри за поставување: специфични за уредот
• Праќање податоци за работењето и поставувањето директно од системот, преку е-пошта, WhatsApp, SMS 
• Страница за дијагноза: информации специфични за состојбата на уредот
• Складирање на податоците за работа и поставување во белешки
• Трансмисија на податоци со деенергизиран актуатор или за време на тековна работа
• Автоматска адаптација на јазикот (DE / MK / FR / IT)

Belimo RetroFIT App

Со апликацијата RetroFIT на Belimo, можете специфично да ги замените вашите застарени или дефектни актуатори и сензори од различни добавувачи со уреди од Belimo во HVAC индустријата (греење, вентилација и климатизација).

Без разлика дали се работи за примени за вентилација или вода, можете лесно да го најдете правилниот заменски актуатор (актуатор за притисен вентил, ротационен актуатор, актуатор, актуатор за вентилација) од Belimo за модернизација на вашата инсталација со најдобриот квалитет и највисоки перформанси.

Целосниот опсег на продукти на сензори од Belimo сега е интегриран и во апликацијата.

Belimo MP-Bus

Компјутерска алатка на Belimo (MFT-P)
Софтвер за приспособување и дијагностика за MF/MP/MOD/LON/KNX актуатори, вкл. пожарна заштита.
За оперативни системи Windows.

Сервисна алатка ZTH EU

Сервисната алатка ZTH EU ја поедноставува дијагностиката, оперативната проверка и поставувањето за уредите за HVAC перформанси. Поврзани директно со параметариран или комуникативен актуатор од Belimo, тековните вредности може да се читаат на локацијата и веднаш да се ресетираат.

Кога користите ZTH EU како интерфејс за компјутерската алатка (MFT-P), соодветниот USB-драјвер е инсталиран кога се инсталира компјутерската алатка. Драјверот може и да се преземе овде и да се инсталира одделно.

BIM плагин за Autodesk Revit

3D податочни модели со технички податоци од Autodesk Revit преку BIM плагин

Овој плагин ви овозможува да изберете актуатори, вентили и сензори од Belimo од една база на податоци и потоа додајте ги во проектот за моделирање податоци за објект со нивните технички податоци преку влечење и спуштање. Сите корисници на BIM имаат така пристап до сите податоци во структурирана и класифицирана форма во формат Revit MEP.