Ставки во преземаната папка

Папка на преземања е празна
ставка(и) во папка на преземања

!

Ефикасен на секој начин

Вентилите Belimo ZoneTight™ се создадени за максимална ефикасност во тесни простори и поставуваат нови стандарди за перформанси за притисно-зависни и притисно-независни зонски апликации.

Комбинациите на вентил-актуатор QCV, PIQCV и PIFLV трошат 95 % помалку струја од конвенционалните зонски вентили. Импресивната монтажа без алатки (актуатор со вентил) го поедноставува пуштањето во употреба и ги намалува трошоците за работна рака.

Контролните вентили Belimo ZoneTight™ гарантираат трајна и прецизна контрола на хидрауличните системи.

Повеќе од само обичен зонски вентил

Супер компактен и сèнаменски

Вентилот со контролна карактеристика карактеристика со непропусно затворање спречува внатрешно протекување во затворена состојба и така и непосакувана потрошувачка при нула оптоварување. Самочистечкиот ефект спречува заглавување. Активацијата на моќноста за ладење или греење е сигурна и само во случај на потреба.

Вентилот со контролна карактеристика ZoneTight™ гарантира еднаков процент на карактеристики на проток. Стабилноста на контролата што се постигнува на овој начин сигурно ја намалува тенденцијата за осцилации на системот за ладење или греење. Ова гарантира оптимален комфор со најмала можна потрошувачка на енергија.

Опсег на продукти

Предности на вентилите со контролна карактеристика на Belimo

1. Апсолутен интегритет на заптивката
- Сè во едно: контролен и изолациски вентил
- Без активација и без загуба на енергија при нула оптоварување

2. Оптимална карактеристична крива на проток
- Одлична стабилност на контролата и намалена тенденција за осцилации
- Најдобар можен комфор

3. Одлични контролни карактеристики
- Голема опсежност
- Супериорна контрола на опсегот на отвореност

4. Не е потребно задржување на вртежниот момент
- Поедноставен избор на актуатори
- Големината на актуатор е зависна од диференцијалниот притисок
- Скапи и енергетски ефикасни актуатори

5. Намалена тежина
- Едноставен пренос на материјал до и од местото на инсталација
- Брза инсталација
- Намалени трошоци за инсталација

6. Мала висина при инсталација
- Намалени барања за простор и зголемена слобода на дизајн како резултат на тоа
- Лесно планирање и едноставна инсталација

7. Намалена потрошувачка на енергија
- Ниската потрошувачка на електрична енергија штеди трошоци за енергија
- Помалку скапа електрична инсталација

8. Самочистечки сферичен дизајн
- Без заглавување, без одржување, голема работна безбедност

Производи специфични за потрошувачот

Деновиве, предизвиците во текот на планирањето и на конструкцијата се многу тешки за совладување со користење на стандардните производи, и токму заради тоа решенијата специфично изготвени за потрошувачите стануваат се поважни. Ние можеме да го направиме актуаторот што ви е потребен – со должина на кабел, конектор приклучок и параметрирање што вие ќе ги специфицирате. На барање го монтираме актуаторот на вентилот и создаваме однапред монтиран склоп од делови на цевки, сензори, врски и многу повеќе. 

 • Различни типови и должини на кабли со или без конектор приклучок. 
 • Означување на производот со информации за вашиот клиент (на пр. каде треба да се инсталира актуаторот во зградата). 
 • Целосно однапред изработен и тестиран склоп (на пример, интегритет на заптивка) со компоненти по ваш избор.
 • Флексибилни цевководи со специјални материјали или изолација на барање.
 • Се грижиме за параметрирањето за вас (на пример, приспособливо време на работа, прекинувач диференцијал и bus параметри). За перформансите на HVAC-уреди (на пр., Belimo Energy Valve™), го подготвуваме целото пуштање во употреба за вас според вашите спецификации.

Ние ви нудиме „целосен пакет без никакви дополнителни грижи“ за ваша апликација.

 • Предности за клиентите
 • Софтвер/плагини
 • Успешни приказни
 • Награди
Предности за клиентите

Општи изведувачи/инвеститори

Вашиот фокус е на профитабилноста на објектите. Тоа не само што вклучува трошоци за инвестирање, туку и трошоци за време на тековната работа/сервисирање. Одржливоста и транспарентноста на трошоците се важни за вас. Зонските вентили на Belimo нудат:

 • Тестиран квалитет повеќе од 40 години
 • 95 % помала потрошувачка на струја од конвенционалните зонски вентили, што придонесува за сертификација LEED
 • Вентилите со контролна карактеристика со непропусно затворање спречуваат протекувања на вентилот и според тоа загуба на енергијата
 • Високо ниво на комфор во просториите и задоволни корисници на објектот како резултат на тоа
 • 5-годишна гаранција на сите производи на Belimo

Инженери консултанти

Планирање HVAC системи е вашата основна компетенција. Постојано барате нови и иновативни начини за заштеда на енергија и подобрување на климата на просторија. Работите со најмодерните методи и користите податоци од снабдувачи/производители за вашето планирање. Зонските вентили на Belimo нудат:

 • Непропусно затворање со 95 % помала потрошувачка на струја од конвенционалните зонски вентили, што придонесува за сертификација LEED
 • Притисно-независниот вентил дејствува како балансирачки вентил и контролен вентил во една единица, со што се намалуваат трошоците за монтирање и балансирање
 • Најмалиот притисно-независен зонски вентил на пазарот
 • Специјално координирани помагала за планирање и документи за поддршка на секојдневната работа

Интегрирачи на системи

Вашата задача е да дизајнирате системи за управување со објекти и оптимално да ги интегрирате уредите во поле. Вашата цел е да ја намалите комплексноста и да загарантирате транспарентност за непрекината оптимизација на технологијата за објект. Притисо-независните вентили со контролна карактеристика на Belimo нудат:

 • Лесен избор, инсталација и сервис без проблеми
 • Склопени со ротирачки актуатори што нудат лесно монтирање на локација и инсталација за заштеда на времето
 • Контрола преку BACnet, Modbus, KNX, MP-Bus или аналоген сигнал во зависност од актуаторот

Инсталатери/инженери на постројка

Инсталацијата на HVAC технологијата за објект е ваша дејност. За да ги извршите вашите задачи, потребни ви се правилните производи во правилно време на локацијата. Лесната монтажа и експертската корисничка поддршка ви овозможуваат да го исполните вашиот зафатен распоред. Зонските вентили на Belimo нудат:

 • Компактен дизајн за лесно монтирање во тесни простори
 • Вредностите Kvs или Vnom може да се приспособат на локација за да се исполнат барањата за дизајн и да се намалат нивоата на инвентар
 • Можност за функционирање како балансирачки вентил и контролен вентил во една единица (PIQCV), намалувајќи ги трошоците за инсталација и балансирање
 • Брза испорака со широка поддршка

Сопственици на објекти

Подобрувања во комфорот и потрошувачката на енергија, како и едноставните проширувања на објекти и надградби се постојани предизвици за вас. Оптимизирање на вашиот HVAC систем со најмал напор и ниски трошоци е главниот фокус. Зонските вентили на Belimo нудат:

 • Нула протекувањето и високиот изолациски притисок ја елиминираат загубата на енергија и ги подобруваат перформансите на системот
 • Намалување на работните трошоци со 95 % помало трошење на струја од конвенционалните зонски вентили
 • Едноставни адаптации на промените во изведбата може да се извршат, со што се гарантира и лесна конверзија на објектот
 • Безбедноста на системот е гарантирана со опционална сигурносна контролна функција против проблеми

Менаџери на објекти/одржување на објекти

Управувањето, контролата и работата на објектите и нивната техничка опрема се дел од вашите секојдневни задачи. Барате решенија за да го загарантирате комфорот на просториите и да ја оптимизирате работата на системот. Ги цените едноставните и транспарентни системи и брзата испорака на резервни делови и поддршка во секое време кога е потребно. Зонските вентили на Belimo нудат:

 • Технологијата на самочистечки топчести вентили без одржување овозможува одлична заштита од нечистотии и затнувања
 • 95 % помала потрошувачка на струја од конвенционалните зонски вентили
 • Протокот (Kvs, Vmax) може да се приспособи на локацијата за да се исполнат барањата за дизајн и тоа помага да се намалат нивоата на инвентар
 • Максимален комфор со минимални работни трошоци низ целиот животен циклус
 • Нема повеќе непосакувана моќност благодарение на целосно заптивните вентили
 • Брза испорака со широка поддршка
Софтвер/плагини

Belimo Assistant App

Belimo Assistant App за работа на локација на уреди со вграден интерфејс NFC

Целосна транспарентност во секое време во врска со решението со актуатор на Belimo за HVAC и работата на вашиот систем. Со Belimo Assistant App, вашиот паметен телефон или таблет овозможува безжично ракување на локација за VAV, сензори, дампери и актуатори на вентили.

Функции 
Приказ на идентификациските податоци: тип на уредот, позицијата, ознаката, серискиот број, MP адресата
• Работни податоци и параметри за поставување: специфични за уредот
• Праќање податоци за работењето и поставувањето директно од системот, преку е-пошта, WhatsApp, SMS 
• Страница за дијагноза: информации специфични за состојбата на уредот
• Складирање на податоците за работа и поставување во белешки
• Трансмисија на податоци со деенергизиран актуатор или за време на тековна работа
• Автоматска адаптација на јазикот (DE / MK / FR / IT)

Belimo RetroFIT App

Со апликацијата RetroFIT на Belimo, можете специфично да ги замените вашите застарени или дефектни актуатори и сензори од различни добавувачи со уреди од Belimo во HVAC индустријата (греење, вентилација и климатизација).

Без разлика дали се работи за примени за вентилација или вода, можете лесно да го најдете правилниот заменски актуатор (актуатор за притисен вентил, ротационен актуатор, актуатор, актуатор за вентилација) од Belimo за модернизација на вашата инсталација со најдобриот квалитет и највисоки перформанси.

Целосниот опсег на продукти на сензори од Belimo сега е интегриран и во апликацијата.

Belimo MP-Bus

Компјутерска алатка на Belimo (MFT-P)
Софтвер за приспособување и дијагностика за MF/MP/MOD/LON/KNX актуатори, вкл. пожарна заштита.
За оперативни системи Windows.

Сервисна алатка ZTH EU

Сервисната алатка ZTH EU ја поедноставува дијагностиката, оперативната проверка и поставувањето за уредите за HVAC перформанси. Поврзани директно со параметариран или комуникативен актуатор од Belimo, тековните вредности може да се читаат на локацијата и веднаш да се ресетираат.

Кога користите ZTH EU како интерфејс за компјутерската алатка (MFT-P), соодветниот USB-драјвер е инсталиран кога се инсталира компјутерската алатка. Драјверот може и да се преземе овде и да се инсталира одделно.

BIM плагин за Autodesk Revit

3D податочни модели со технички податоци од Autodesk Revit преку BIM плагин

Овој плагин ви овозможува да изберете актуатори, вентили и сензори од Belimo од една база на податоци и потоа додајте ги во проектот за моделирање податоци за објект со нивните технички податоци преку влечење и спуштање. Сите корисници на BIM имаат така пристап до сите податоци во структурирана и класифицирана форма во формат Revit MEP.

Успешни приказни
Награди

Награди и признанија

Belimo Energy Valve™ доби многу награди за технолошка иновативност за своето решение на синдром на ниска delta T и за создавање транспарентност во визуализацијата на производот и перформансите на системот на ниво на уредот во поле на системот. Belimo Energy Valve™ е уникатен на пазарот.