Ставки во преземаната папка

Папка на преземања е празна
ставка(и) во папка на преземања

!

Доверливост што ја знаете и очекувате

Belimo сензорите за греење, вентилација и климатизација нудат супериорна доверливост, лесна инсталација и беспрекорна интеграција со главните системи за автоматизација на објекти (BAS). Иновативната конструкција на куќиштето без алатки овозможува брзо монтирање и лесно пуштање во работа и нуди заштита NEMA 4X / IP65. Опсегот на продукти вклучува точни сензори за мерење на температура, влажност, притисок, CO₂, и нестабилни органски соединенија (VOCs) во апликациите за цевки и канали. Достапно во различни излезни сигнали за да ги задоволи потребите на вашиот систем.

Иновација за спокој

Едноставна инсталација и пуштање во употреба

Каналските сензори на Belimo имаат приклучок за куќиште IP65 за лесна инсталација и пуштање во употреба. Монтираните додатоци се вклучени во содржината на достава. Сензорите се карактеризираат со опсег на температура и притисок што може да се избере на локацијата, висока точност, доверливост и самостојна калибрација.

Опсег на продукти

Belimo RetroFIT App

Со Belimo RetroFIT App, можете специфично да ги замените вашите застарени или дефектни актуатори и сензори од различни добавувачи со уреди од Belimo во индустријата на HVAC (греење, вентилација и климатизација).

Без разлика дали станува збор за апликации за вентилација или водени апликации, можете лесно да го најдете вистинскиот заменски актуатор (актуатор за притисен вентил, ротационен актуатор, актуатор, актуатор за вентилација) од Belimo за да ја модернизирате вашата инсталација со најдобар квалитет и највисоки перформанси.

Целосниот опсег на продукти на сензорите Belimo сега, исто така, е интегриран во апликацијата.

Производи специфични за потрошувачот

Надградувањето или ретрофитот на постоечки HVAC систем претставуваат дополнителни предизвици, особено кога објектот е делумно или целосно населен. Брзата и лесна инсталација е од клучно значење во оваа ситуација. Затоа, изборот на компоненти и нивната компатибилност со постоечкиот систем е од огромно значење. Нашите ретрофит решенија се фокусираат на квалитет и доверливост. Како резултат на тоа, нашите производи помагаат да се зголемат и осигурат перформансите и оперирањето без одржување на вашиот HVAC систем. Доколку не го најдете тоа што го барате во нашиот широк опсег на продукти, ние ќе го произведеме вашиот специфичен дел за поврзување во нашата работилница (почнувајќи со големина на мултипакет од 1).

 • Различни типови и должини на кабли со или без конектор приклучок. 
 • Решение за механичко и електрично поврзување адаптирано на вашиот постоечки систем/компоненти.

Ние ви нудиме „целосен пакет без никакви дополнителни грижи“ за вашата апликација.

 • Предности на клиентите
 • Софтвер/конектор приклучоци
 • Успешни приказни
Предности на клиентите

Општи инсталери/инвеститори

Вашиот фокус е на профитабилноста на објектите. Ова не само што ги вклучува инвестициските трошоци, туку и трошоците за време на тековното оперирање/сервисирање. Одржливоста и транспарентноста на трошоците се важни за вас. Каналските сензори на Belimo нудат:

 • Широк избор за сите барања за вентилација или водени апликации, како и за ретрофит
 • Кратки времиња на испорака
 • Целосна поддршка во текот на работниот век на производот
 • Познат висок квалитет на Belimo
 • Одличен сооднос помеѓу цената и перформансите
 • Брза амортизација
 • 5-годишна гаранција

Инженери консултанти

Планирањето на HVAC системите претставува ваша основна компетентност. Постојано сте во потрага по нови, иновативни начини за заштеда на енергија и подобрување на климата на просторијата. Работите со најсовремени методи и користите податоци од добавувачи/производители за вашето планирање. Каналските сензори на Belimo нудат:

 • Компатибилност со сите вообичаени системи за автоматизација на објекти (BAS), што ги прави погодни за употреба со која било апликација за греење, ладење и климатизација
 • Податоци од BIM и датотеки од STEP во избирачот Belimo VDI
 • Пристап до податоците на апликацијата за интеграција во контролните секвенци на BAS благодарение на протоколите за комуникација BACnet и Modbus
 • Висококвалитетни и издржливи материјали
 • Усогласеност со барањата на IP65 и сертификација UL
 • 5-годишна гаранција

Системски интегратори

Ваша задача е да конструирате системи за управување со објекти и оптимално да ги интегрирате уредите во полето. Вашата цел е да ја намалите сложеноста и да обезбедите транспарентност за континуирана оптимизација на технологијата за објектот. Каналските сензори на Belimo нудат:

 • Беспрекорна компатибилност со сите вообичаени системи за автоматизација и контрола на објекти (BACS)  
 • Намален број жици и параметрирање
 • Целосен опсег на решенија на ниво на терен со сензори за мерење температура, влажност, притисок, проток, CO2 и нестабилни органски соединенија (VOC) во цевки, канали и надворешни апликации
 • Првокласен сервис и поддршка
 • Тестирање на податочна точка без алатки за ефикасна фаза на пуштање во употреба.
 • Кратки времиња на испорака  
 • Висококвалитетни и издржливи материјали
 • 5-годишна гаранција

Специјализирани трговци на големо

Вашите клиенти можат да сметаат на висока достапност, лесен избор и кратко време на испорака за производите што ги нудите. Потребен ви е брз и лесен пристап до информации, како и сеопфатна техничка поддршка од вашите добавувачи. Каналските сензори на Belimo нудат:

 • Брз и лесен избор и инсталација на производи благодарение на нашиот оптимизиран опсег на продукти
 • Кратки времиња и патеки на испорака
 • Сеопфатна поддршка по продажбата во текот на целиот работен век на производот
 • 5-годишна гаранција

Инсталатери/погонски инженер

Инсталацијата на технологија за греење, вентилација и климатизација на објектот е ваша област. За да ја извршите вашата работа, потребни ви се вистинските производи во вистинско време на локацијата. Едноставната монтажа и стручната поддршка ви овозможуваат да го исполните вашиот густ распоред. Каналските сензори на Belimo нудат:

 • Отстранлива плоча за монтажа и спојка со пружина за лесно монтирање
 • Мерните опсези што се избираат на локацијата
 • Намалени број жици и параметрирање благодарение на протоколите за комуникација BACnet и Modbus

Сопственици на објекти

Подобрувањата на комфорот и потрошувачката на енергија, како и едноставните проширувања и надградби на објектите се постојан предизвик за вас. Оптимизирањето на вашиот HVAC систем со најмал вложен напор и ниски трошоци претставува главен фокус. Каналските сензори на Belimo нудат:

 • Единствен дизајн со капак со притискање, овозможува брза инсталација и лесно пуштање во употреба, како и заштита согласно IP65
 • Пристап до податоците од апликацијата преку протоколите за комуникација BACnet и Modbus и намален број жици и параметрирање
 • Доверливи и точни мерни вредности
 • Кратки времиња на испорака
 • Сеопфатна поддршка во текот на целиот работен век на производот
 • 5-годишна гаранција

Управители на установи/одржување на објекти

Управувањето, контролата и оперирањето на објектите и нивната техничка опременост е дел од вашите секојдневни задачи. Барате решенија за да обезбедите комфор во просторијата и да го оптимизирате оперирањето на системот. Ги вреднувате едноставните и транспарентни системи и, доколку е потребно, брзата испорака на резервни делови и поддршката што е достапна во секое време. Каналските сензори на Belimo нудат:

 • Брзо и лесно доградување во комбинација со Belimo RetroFIT App
 • Единствен дизајн со капак со притискање, овозможува брза инсталација и лесно пуштање во употреба, како и заштита согласно IP65
 • Модуларни поврзувања за завртки што овозможуваат различни монтажни и конфигурации на кабел за флексибилно склопување и монтажа
 • Доверливи и точни мерни вредности
 • Кратки времиња на испорака
 • Сеопфатна поддршка во текот на целиот работен век на производот
 • 5-годишна гаранција
Софтвер/конектор приклучоци

Belimo Assistant App

Со Belimo Assistant App, вашиот паметен телефон обезбедува безжично оперирање на локацијата за дампери, варијабилен волумен на воздух, и актуатори на вентили од најновата генерација!

Ефикасно пуштање во употреба, брза оперативна проверка за време на оперирањето, практично при употреба и подготвено секогаш кога е потребен сервис. Едноставна адаптација за конверзија. Документирајте и испратете ги вашите податоци за поставувањето и оперирањето.

Belimo RetroFIT App

Со Belimo RetroFIT App, можете специфично да ги замените вашите застарени или дефектни актуатори и сензори од различни добавувачи со уреди од Belimo во индустријата на HVAC (греење, вентилација и климатизација).

Без разлика дали станува збор за апликации за вентилација или водени апликации, можете лесно да го најдете вистинскиот заменски актуатор (актуатор за притисен вентил, ротационен актуатор, актуатор, актуатор за вентилација) од Belimo за да ја модернизирате вашата инсталација со најдобар квалитет и највисоки перформанси.

Целосниот опсег на продукти на сензорите Belimo сега, исто така, е интегриран во апликацијата.

Конектор приклучок BIM за Autodesk Revit

3Д модели на податоци со технички информации од Autodesk Revit преку конектор приклучокот BIM

Овој конектор приклучок овозможува да изберете актуатори, вентили и сензори на Belimo од една база на податоци и потоа да ги додадете во проектот за моделирање на информации за објектот со нивните технички податоци преку влечење и спуштање. Така, сите корисници на BIM имаат пристап до сите податоци во структурирана и класифицирана форма во Revit MEP формат.

Belimo RetroFIT App

With the Belimo RetroFIT App, you can specifically replace your outdated or defective actuators and sensors from various suppliers with devices from Belimo in the HVAC industry (heating, ventilation and air conditioning).

Be it for ventilation or water applications, you can easily find the right replacement actuator (globe valve actuator, rotary actuator, actuator, ventilation actuator) from Belimo to modernise your installation with the best quality and highest performance.

The complete product range of Belimo sensors is now also integrated in the app.

Успешни приказни

Belimo RetroFIT App

With the Belimo RetroFIT App, you can specifically replace your outdated or defective actuators and sensors from various suppliers with devices from Belimo in the HVAC industry (heating, ventilation and air conditioning).

Be it for ventilation or water applications, you can easily find the right replacement actuator (globe valve actuator, rotary actuator, actuator, ventilation actuator) from Belimo to modernise your installation with the best quality and highest performance.

The complete product range of Belimo sensors is now also integrated in the app.