Ставки во преземаната папка

Папка на преземања е празна
ставка(и) во папка на преземања

!

Беспрекорна интеграција

Сензорите за потопување и површински сезнори на Belimo гарантираат сигурна работа за мерење температура, кондензација, статичен притисок, диференцијален притисок и проток во цевките или на површината.

Иновација за спокој

Брза реакција

Линиските мерачи за проток на Belimo користат ултразвучно мерење проток за да се овозможи прецизно мерење проток што може да се репродуцира во која било апликација. Сигурното мерење на протокот игра важна улога во максимизирањето на ефикасноста на HVAC системите и заштедата на енергија.

Опсег на продукти

Надминување на предизвиците во мерење на содржините на гликол

Додавањето на гликол е највообичаениот метод да се заштитат HVAC системите на база на вода што се изложени на температури под нулата. Додавањето гликол ја намалува точката на замрзнување, која исто така ја зголемува точката на вриење. Ова има значително влијание на вискозноста, густината и капацитетот на топлина на HVAC системите.
Одредување на протокот/топлинската енергија без земање предвид на температурата и концентрацијата на гликол предвид може да предизвика грешки при мерењето. Недоволните или несигурните мерни вредности на температура може да го изобличат коефицентот на топлина за 18 %. Неточниот или непознатиот состав на гликол и вода може да предизвика отстапувања до 30 % во волуменскиот проток.

Производи специфични за потрошувачот

Деновиве, предизвиците во текот на планирањето и на конструкцијата се многу тешки за совладување со користење на стандардните производи, и токму заради тоа решенијата специфично изготвени за потрошувачите стануваат се поважни. Ние можеме да го направиме сензорот што ви е потребен – со должина на кабел, конектор приклучок и параметрирање што вие ќе го специфицирате. По нарачка, ние можеме да го монтираме сензорот на вентил и да создадеме однапред монтиран склоп од делови на цевки, поврзувања и многу повеќе.

 • Различни типови и должини на кабли со или без конектор приклучок. 
 • Означување на производот со информации за вашиот клиент (на пр. каде треба да се инсталира актуаторот во зградата). 
 • Разни опции за монтажа (приспособени на вашата ситуација на инсталација на локацијата). 
 • Широк опсег на електрични и механички додатоци. 
 • Се грижиме за параметрирањето за вас (на пример, приспособливо време на работа, прекинувач диференцијал и bus параметри).
 • Целосно однапред изработен и тестиран склоп (на пример, интегритет на заптивка) со компоненти по ваш избор.
 • Функционален тест, затоа што Belimo значи тестиран квалитет.

Ние ви нудиме „целосен пакет без никакви дополнителни грижи“ за ваша апликација.

 • Предности за клиентите
 • Софтвер/плагини
 • Успешни приказни
Предности за клиентите

Општи изведувачи/инвеститори

Вашиот фокус е на профитабилноста на објектите. Тоа не само што вклучува трошоци за инвестирање, туку и трошоци за време на тековната работа/сервисирање. Одржливоста и транспарентноста на трошоците се важни за вас. Сензорите за цевка на Belimo нудат:

 • Широк избор на сите барања за апликации за вентилација или вода, како и ретрофит
 • Кратки времиња на испорака
 • Опфатна поддршка низ целиот работен век на производот
 • Познат висок квалитет на Belimo
 • Одличен сооднос на цена и перформанси
 • Брза амортизација
 • 5-годишна гаранција

Инженери консултанти

Планирање HVAC системи е вашата основна компетенција. Постојано барате нови и иновативни начини за заштеда на енергија и подобрување на климата на просторија. Работите со најмодерните методи и користите податоци од снабдувачи/производители за вашето планирање. Сензорите за цевки на Belimo нудат:

 • Компатибилност со сите вообичаени системи за автоматизација на објекти (BAS), што ги прави соодветни за користење во која било HVAC апликација
 • BIM податоци и STEP датотеки во избирачот Belimo VDI
 • Пристапувајте до податоци за апликацијата за интеграција во контролни секвенци BAS благодарение на BACnet и Modbus протоколи за комуникација
 • Висококвалитетни и цврсти материјали
 • Усогласеност со барањата за IP65 и сертификација UL
 • 5-годишна гаранција

Интегрирачи на системи

Вашата задача е да дизајнирате системи за управување со објекти и оптимално да ги интегрирате уредите во поле. Вашата цел е да ја намалите комплексноста и да загарантирате транспарентност за непрекината оптимизација на технологијата за објект. Сензорите за цевка на Belimo нудат:

 • Беспрекорна компатибилност со сите вообичаени системи за автоматизација и контрола на објекти (BACS)  
 • Помалку жици и параметрирање
 • Целосен опсег на решенија на ниво на поле со сензори за мерење температура, влажност, притисок, проток, CO2 и нестабилни органски соединенија (VOC) во цевка, канал, внатрешни и надворешни апликации
 • Првокласен сервис и поддршка
 • Тестирање податочна точка без алатки за ефикасна фаза на пуштање во употреба.
 • Кратки времиња на испорака  
 • Висококвалитетни и цврсти материјали
 • 5-годишна гаранција

Специјализирани трговци на големо

За да ги услужите вашите клиенти, се потпирате на голема достапност, лесен избор и кратки времиња на испорака за производите што ги нудите. Потребен ви е брз и лесен пристап до информации, како и опфатна техничка поддршка од вашите добавувачи. Сензорите за цевка на Belimo нудат:

 • Брз и лесен избор на производи и инсталација благодарение на нашиот оптимизиран опсег на продукти
 • Кратки времиња на испорака и рути
 • Опфатна поддршка после продажба низ целиот работен век на производот
 • 5-годишна гаранција

Инсталатери/инженери на постројка

Инсталацијата на HVAC технологијата за објект е ваша дејност. За да ги извршите вашите задачи, потребни ви се правилните производи во правилно време на локацијата. Лесната монтажа и експертската поддршка ви овозможуваат да го исполните вашиот зафатен распоред. Сензорите за цевка на Belimo нудат:

 • Отстранлива плоча за монтажа и стега за лесно монтирање
 • Мерни опсези што може да се изберат на локацијата
 • Помалку жици и параметрирање благодарение на протоколите за комуникација BACnet и Modbus

Сопственици на објекти

Подобрувања во комфорот и потрошувачката на енергија, како и едноставните проширувања на објекти и надградби се постојани предизвици за вас. Оптимизирање на вашиот HVAC систем со најмал напор и ниски трошоци е главниот фокус. Сензорите за цевка на Belimo нудат:

 • Уникатен дизајн со капак со притискање кој овозможува брза инсталација и лесно пуштање во употреба, како и заштита според IP65
 • Пристап до податоците за апликација преку BACnet и Modbus протоколи за комуникација и помалку жици и параметрирање
 • Сигурни и точни мерни вредности
 • Кратки времиња на испорака
 • Опфатна поддршка низ целиот работен век на производот
 • 5-годишна гаранција

Менаџери на објекти/одржување на објекти

Управувањето, контролата и работата на објектите и нивната техничка опрема се дел од вашите секојдневни задачи. Барате решенија за да го загарантирате комфорот на просториите и да ја оптимизирате работата на системот. Ги цените едноставните и транспарентни системи и брзата испорака на резервни делови и поддршка во секое време кога е потребно. Сензорите за цевка на Belimo нудат:

 • Брз и лесен ретрофит во комбинација со Belimo Retrofit App
 • Уникатен дизајн со капак со притискање кој овозможува брза инсталација и лесно пуштање во употреба, како и заштита според IP65
 • Модуларни поврзувања со навртување кои овозможуваат разни конфигурации на монтирање и кабли за флексибилно склопување и инсталација
 • Сигурни и точни мерни вредности
 • Кратки времиња на испорака
 • Опфатна поддршка низ целиот работен век на производот
 • 5-годишна гаранција
Софтвер/плагини

Belimo Assistant App

Belimo Assistant App за работа на локација на уреди со вграден интерфејс NFC

Целосна транспарентност во секое време во врска со решението со актуатор на Belimo за HVAC и работата на вашиот систем. Со Belimo Assistant App, вашиот паметен телефон или таблет овозможува безжично ракување на локација за VAV, сензори, дампери и актуатори на вентили.

Функции 
Приказ на идентификациските податоци: тип на уредот, позицијата, ознаката, серискиот број, MP адресата
• Работни податоци и параметри за поставување: специфични за уредот
• Праќање податоци за работењето и поставувањето директно од системот, преку е-пошта, WhatsApp, SMS 
• Страница за дијагноза: информации специфични за состојбата на уредот
• Складирање на податоците за работа и поставување во белешки
• Трансмисија на податоци со деенергизиран актуатор или за време на тековна работа
• Автоматска адаптација на јазикот (DE / MK / FR / IT)

Belimo RetroFIT App

Со апликацијата RetroFIT на Belimo, можете специфично да ги замените вашите застарени или дефектни актуатори и сензори од различни добавувачи со уреди од Belimo во HVAC индустријата (греење, вентилација и климатизација).

Без разлика дали се работи за примени за вентилација или вода, можете лесно да го најдете правилниот заменски актуатор (актуатор за притисен вентил, ротационен актуатор, актуатор, актуатор за вентилација) од Belimo за модернизација на вашата инсталација со најдобриот квалитет и највисоки перформанси.

Целосниот опсег на продукти на сензори од Belimo сега е интегриран и во апликацијата.

BIM плагин за Autodesk Revit

3D податочни модели со технички податоци од Autodesk Revit преку BIM плагин

Овој плагин ви овозможува да изберете актуатори, вентили и сензори од Belimo од една база на податоци и потоа додајте ги во проектот за моделирање податоци за објект со нивните технички податоци преку влечење и спуштање. Сите корисници на BIM имаат така пристап до сите податоци во структурирана и класифицирана форма во формат Revit MEP.

Успешни приказни