Ставки во преземаната папка

Папка на преземања е празна
ставка(и) во папка на преземања

!

Прифатете ги претпочитани вредности-колачиња за да го гледате ова видео.

Енергетски колектор на Belimo за апликации за ладење и греење

Комбинацијата од колектори од не‘рѓосувачки челик и докажаните топчести вентили на Belimo нуди квалитет и доверливост на највисоко ниво. Заедно со широк опсег на решенија за моторизација, достапни се сосема нови можности во планирањето на површинското греење и ладење. Покрај тоа, блокираните вентили и протекувањето се веќе минато.

 • Погоден за апликации за ладење и греење
 • Докажана технологија на топчести вентили за оптимизирани контролни карактеристики
 • Технологија на траен актуатор без одржување
 • Брза и лесна инсталација
 • Погоден за сите вообичаени шкафови за колектори

Енергетски колектор со голема додадена вредност

Нарачајте, отпакувајте, поврзете

Со нашиот дистрибутер на енергија, ние не само што обезбедуваме оптимално контролирано однесување, туку со нашата комбинација актуатор-вентил, отвораме нови терени во полето на апликација на површинското греење и ладење. На барање, ги доставуваме нашите компоненти однапред склопени, со правилна должина на кабелот, соодветен конектор приклучок и саканото параметрирање - за брза инсталација и пуштање во употреба на локацијата.

Опсег на продукти

Ниска потрошувачка на енергија


Во минатото, колекторите беа опремени со електро-топлински линеарни актуатори за притисен вентил. Овие актуатори мораа да бидат постојано под напон за да ја извршуваат својата функција во режимот за контрола на температурата. Благодарение на употребата на топчестиот вентил на Belimo со ротационен актуатор, потребата за енергија може да се сведе на минимум.

Дури и без приклучен актуатор, положбата на топчето не се менува. Ова значи дека не е потребно одржување вртежен момент за да се одржи позицијата на вентилот. Откако ќе се достигне поставената позиција, потрошувачката на енергија може драстично да се намали (на 0,2 W), што резултира со значително намалување на тековните трошоци за оперирање. Во текот на целиот работен циклус, тоа значи значителен потенцијал за заштеда на енергија и трошоци.

Апсолутна непропустливост

Вентилот за непропусно затворање на енергетскиот колектор на Belimo сигурно го спречува внатрешното протекување во затвореното снабдување и со тоа несаканото губење на енергија при нула оптоварување. Со користење на енергетскиот колектор Belimo со технологија на топчести вентили, се троши помалку енергија и трошоците за оперирање може значително да се намалат. 

Единствената конструкација на карактеристичниот вентил ги спречува наслагите од контаминација. Ова обезбедува доверливост при дистрибуција на енергијата за ладење или греење дури и по подолги периоди на мирување.

Едноставна и брза монтажа


Колекторот може да се монтира брзо и едноставно со систем на кликање без никакви алатки. 
Нашите актуатори може да се монтираат и на вентили со контролна карактеристика без алатки користејќи го системот на кликање. На барање, актуаторите се веќе опремени со конектори приклучоци и директно се поврзани со кутијата за поврзување Belimo.

Технологија на комуникативен актуатор

Поврзувањето отсекогаш беше една од најважните карактеристики на нашите производи. Нашите актуатори ги поддржуваат сите вообичаени протоколи за комуникација за автоматизација на објектот.

Конфигурација специфична за апликација


Деновиве, предизвиците во текот на планирањето и на локацијата на конструкцијата тешко се решаваат со користење на стандардни производи, поради што решенијата специфични за клиентите стануваат сè поважни. Со нашиот модуларен енергетски колектор Belimo, можеме да покриеме широк опсег на барања, заштедувајќи ви време и пари.

 • Предности за клиентите
 • Софтвер
Предности за клиентите

Општи изведувачи/инвеститори

Вашиот фокус е на профитабилноста на објектите. Тоа не само што вклучува трошоци за инвестирање, туку и трошоци за време на тековната работа/сервисирање. Одржливоста и транспарентноста на трошоците се важни за вас. 

 • Ниски трошоци за енергија
 • Апсолутна непропустливост
 • Доверливост на комбинацијата актуатор-вентил
 • Можна е комбинација специфична за апликацијата

Архитекти

Вашиот фокус е на креативноста и функционалноста. Концептуализирате објекти и сте одговорни за дизајнот, функционалното, техничкото и економското планирање на објектите.

 • Слободен избор на интеграција
 • Можна е комбинација специфична за апликацијата

Инженери консултанти

Планирање HVAC системи е вашата основна компетенција. Постојано барате нови и иновативни начини за заштеда на енергија и подобрување на климата на просторија. Работите со најмодерните методи и користите податоци од снабдувачи/производители за вашето планирање.

 • Слободен избор на интеграција
 • Можна е комбинација специфична за апликацијата

Интегрирачи на системи

Вашата задача е да дизајнирате системи за управување со објекти и оптимално да ги интегрирате уредите во поле. Вашата цел е да ја намалите комплексноста и да загарантирате транспарентност за непрекината оптимизација на технологијата за објект. 

 • Слободен избор на интеграција
 • Едноставна и брза монтажа (сè-во-едно решение)
 • Можна е комбинација специфична за апликацијата

Специјализирани трговци на големо

За да ги услужите вашите клиенти, се потпирате на голема достапност, лесен избор и кратки времиња на испорака за производите што ги нудите. Потребен ви е брз и лесен пристап до информации, како и опфатна техничка поддршка од вашите добавувачи.

 • Можна е комбинација специфична за апликацијата

Инсталатери/инженери на постројка

Инсталацијата на HVAC технологијата за објект е ваша дејност. За да ги извршите вашите задачи, потребни ви се правилните производи во правилно време на локацијата. Лесната монтажа и експертската поддршка ви овозможуваат да го исполните вашиот зафатен распоред.

 • Едноставна и брза монтажа (сè-во-едно решение)
 • Можна е комбинација специфична за апликацијата

Сопственици на објекти

Подобрувања во комфорот и потрошувачката на енергија, како и едноставните проширувања на објекти и надградби се постојани предизвици за вас. Оптимизирање на вашиот HVAC систем со најмал напор и ниски трошоци е главниот фокус.

 • Ниски трошоци за енергија
 • Апсолутна непропустливост
 • Едноставна и брза монтажа (сè-во-едно решение)
 • Доверливост на комбинацијата актуатор-вентил
 • Можна е комбинација специфична за апликацијата

Менаџери на објекти/одржување на објекти

Управувањето, контролата и работата на објектите и нивната техничка опрема се дел од вашите секојдневни задачи. Барате решенија за да го загарантирате комфорот на просториите и да ја оптимизирате работата на системот. Ги цените едноставните и транспарентни системи и брзата испорака на резервни делови и поддршка во секое време кога е потребно.

 • Доверливост на комбинацијата актуатор-вентил
 • Можна е комбинација специфична за апликацијата

OEM

Во вашите производи ќе користите компоненти од избрани добавувачи. Вие секогаш ја барате најдобрата вредност за вашите пари. Висок квалитет и единствени функции, скроени само за вашата апликација, додаваат уште поголема вредност и овозможуваат да се разликувате од вашата конкуренција. Одличната техничка поддршка и едноставната деловна трансакција се од суштинско значење за вас.

 • Едноставна и брза монтажа (сè-во-едно решение)
 • Можна е комбинација специфична за апликацијата
Софтвер

Belimo Assistant App

Belimo Assistant App за работа на локација на уреди со вграден интерфејс NFC

Целосна транспарентност во секое време во врска со решението со актуатор на Belimo за HVAC и работата на вашиот систем. Со Belimo Assistant App, вашиот паметен телефон или таблет овозможува безжично ракување на локација за VAV, сензори, дампери и актуатори на вентили.

Функции 
Приказ на идентификациските податоци: тип на уредот, позицијата, ознаката, серискиот број, MP адресата
• Работни податоци и параметри за поставување: специфични за уредот
• Праќање податоци за работењето и поставувањето директно од системот, преку е-пошта, WhatsApp, SMS 
• Страница за дијагноза: информации специфични за состојбата на уредот
• Складирање на податоците за работа и поставување во белешки
• Трансмисија на податоци со деенергизиран актуатор или за време на тековна работа
• Автоматска адаптација на јазикот (DE / MK / FR / IT)

Belimo RetroFIT App

Со апликацијата RetroFIT на Belimo, можете специфично да ги замените вашите застарени или дефектни актуатори и сензори од различни добавувачи со уреди од Belimo во HVAC индустријата (греење, вентилација и климатизација).

Без разлика дали се работи за примени за вентилација или вода, можете лесно да го најдете правилниот заменски актуатор (актуатор за притисен вентил, ротационен актуатор, актуатор, актуатор за вентилација) од Belimo за модернизација на вашата инсталација со најдобриот квалитет и највисоки перформанси.

Целосниот опсег на продукти на сензори од Belimo сега е интегриран и во апликацијата.

Belimo MP-Bus

Компјутерска алатка на Belimo (MFT-P)
Софтвер за приспособување и дијагностика за MF/MP/MOD/LON/KNX актуатори, вкл. пожарна заштита.
За оперативни системи Windows.


Калкулатор за должина на MP-Bus кабел
Калкулаторот за жици MP ја пресметува потребната потрошувачка на електрична енергија за поставување на трансформаторот, како и максималната должина на кабелот од 1 MP-гранка.


Алатка VRP-M
Приспособување на дијагностичкиот софтвер за пуштање во употреба, поставување и надгледување на волумен на воздух и примените за притисок врз основа на системско решение VAV-Universal VRP-M V3.

Сервисна алатка ZTH EU

Сервисната алатка ZTH EU ја поедноставува дијагностиката, оперативната проверка и поставувањето за уредите за HVAC перформанси. Поврзани директно со параметариран или комуникативен актуатор од Belimo, тековните вредности може да се читаат на локацијата и веднаш да се ресетираат.

Кога користите ZTH EU како интерфејс за компјутерската алатка (MFT-P), соодветниот USB-драјвер е инсталиран кога се инсталира компјутерската алатка. Драјверот може и да се преземе овде и да се инсталира одделно.

BIM плагин за Autodesk Revit

3D податочни модели со технички податоци од Autodesk Revit преку BIM плагин

Овој плагин ви овозможува да изберете актуатори, вентили и сензори од Belimo од една база на податоци и потоа додајте ги во проектот за моделирање податоци за објект со нивните технички податоци преку влечење и спуштање. Сите корисници на BIM имаат така пристап до сите податоци во структурирана и класифицирана форма во формат Revit MEP.