Artikuj në dosjen tënde të shkarkimit

Dosja e shkarkimit është vosh
artikuj në dosjen e shkarkimit

!

I besueshëm dhe i fortë

Ndërtimi i trupit nga Belimo përputhet me shkallën e mbrojtjes IP66/67, si edhe me NEMA 4X. Trupat janë rezistente ndaj motit dhe rezistentë ndaj gërryerjes për kushtet më të vështira të brendshme dhe të jashtme me mbrojtje UV. Ngrohja opsionale është e disponueshme për aplikime me lagështi të lartë të ajrit ose temperatura të ulëta (-40°C). Këta aktuatorë janë idealë për aplikime të jashtme, pishina të brendshme, sisteme të tharjes së drurit, bujqësi dhe industri ushqimore.

Efikasitet më i lartë

Trup rezistent ndaj motit, me mbrojtje UV

Përmbush kërkesat më të larta dhe garanton shkallën e mbrojtjes IP66/67 ose NEMA 4X në kushtet më të vështira mjedisore.

Aktuatorë jo fail-safe

Aktuatorë fail-safe

8 arsye për të përdorur aktuatorë damperash nga Belimo

1. Aktuatori i duhur për çdo aplikim HVAC

2. Motorizim me efikasitet energjetik

3. Siguri e pakompromentuar

4. Produkti i duhur në kohën e duhur

5. Instalim i lehtë universal

6. Gati për të ardhmen

7. Përshtatje e shpejtë dhe e thjeshtë

8. Cilësi zvicerane nga Belimo që prej vitit 1975

Produkte specifike për klientin

Sot, vështirësitë në planifikimin dhe sfidat në vendin e ndërtimit janë të vështira për t'u zgjidhur me produkte standarde, dhe kjo është arsyeja pse zgjidhjet specifike për klientët janë duke u bërë gjithnjë e më të rëndësishme. Ne ndërtojmë aktuatorin që ju duhet - me gjatësinë e kabllos, spinën bashkuese dhe parametrat që ju specifikoni. 

 • Lloje dhe gjatësi të ndryshme kabllosh me ose pa spinë bashkuese. 
 • Etiketimi i produktit me informacionin e klientit tuaj (p.sh. ku do të instalohet aktuatori në ndërtesë). 
 • Opsione të ndryshme montimi (të përshtatura sipas situatës së instalimit në vend). 
 • Gamë e gjerë aksesorësh elektrikë dhe mekanikë. 
 • Ne kujdesemi për parametrizimin për ju (p.sh. koha e rregullueshme e funksionimit, ndryshimi i parametrave të diferencialit dhe bus-it).
 • Test i funksionit, sepse Belimo do të thotë cilësi e testuar.

Ne ofrojmë një "paketë plotësisht pa shqetësime" për aplikimin tuaj.

 • Avantazhet e klientit
 • Softuer / Plug-in
Avantazhet e klientit

Kontraktorë / investitorë të përgjithshëm

Fokusi juaj është në përfitimin prej ndërtesave. Kjo jo vetëm që përfshin kostot e investimit, por edhe kostot gjatë operimit/servisimit të vazhdueshëm. Qëndrueshmëria dhe transparenca e kostos janë të rëndësishme për ju. Aktuatorët Belimo për kushte ekstreme dhe aplikime të jashtme ofrojnë:

 • Efikasitet maksimal të energjisë në pozicionin e pushimit përmes përdorimit të motorëve DC pa karbonçina, të cilët reduktojnë konsumin e energjisë falë teknologjisë më të fundit të motorëve
 • Trupi me mbrojtje nga rrezet UV dhe rezistent ndaj motit plotëson kërkesat më të larta dhe garanton shkallën e mbrojtjes IP66/67 ose NEMA 4X në kushtet më të vështira
 • Cilësi e testuar për më tepër se 40 vjet
 • Zgjidhja e duhur e aktuatorit për çdo aplikim
 • Aktuatorët e saktë thjeshtojnë kontrollin e sistemit të ventilimit
 • Gamë e gjerë e aktuatorëve aktivizuesve për aplikime të jashtme

Arkitektët

Fokusi juaj është te kreativiteti dhe funksionaliteti. Ju i konceptoni ndërtesat dhe jeni përgjegjës për projektimin, planifikimin funksional, teknik dhe ekonomik të ndërtesave. Aktuatorët Belimo për kushte ekstreme dhe aplikime të jashtme ofrojnë:

 • Trupi me mbrojtje nga rrezet UV dhe rezistent ndaj motit plotëson kërkesat më të larta dhe garanton shkallën e mbrojtjes IP66/67 ose NEMA 4X në kushtet më të vështira
 • Zgjidhja e duhur e aktuatorit për çdo aplikim
 • Gamë e gjerë e aktuatorëve aktivizuesve për aplikime të jashtme
 • Aktuatorët e saktë thjeshtojnë kontrollin e sistemit të ventilimit

Inxhinierë konsultimi

Planifikimi i sistemeve HVAC është kompetenca juaj kryesore. Jeni vazhdimisht në kërkim të mënyrave të reja e novatore për të kursyer energji dhe për të përmirësuar klimën e dhomës. Ju punoni me metodat më moderne dhe përdorni të dhëna nga furnitorët/prodhuesit për planifikimin tuaj. Aktuatorët Belimo për kushte ekstreme dhe aplikime të jashtme ofrojnë:

 • Efikasitet maksimal të energjisë në pozicionin e pushimit përmes përdorimit të motorëve DC pa karbonçina, të cilët reduktojnë konsumin e energjisë falë teknologjisë më të fundit të motorëve
 • Trupi me mbrojtje nga rrezet UV dhe rezistent ndaj motit plotëson kërkesat më të larta dhe garanton shkallën e mbrojtjes IP66/67 ose NEMA 4X në kushtet më të vështira
 • Të mbrojtur nga gazrat agresive, uji, lagështia, ndotja e lartë e pluhurit dhe papastërtisë, si dhe nga i ftohti dhe rrezatimi UV
 • Përdorni deri në -40°C / 100% RH; për atmosfera ndryshuese në aplikime të brendshme dhe të jashtme
 • Me / pa fail-safe
 • Gamë e gjerë e aktuatorëve aktivizuesve për aplikime të jashtme
 • Aktuatorët e saktë thjeshtojnë kontrollin e sistemit të ventilimit

Integrues të sistemeve

Detyra juaj është të hartoni sisteme të menaxhimit të ndërtesave dhe të integroni në mënyrë optimale pajisjet në terren. Qëllimi juaj është të pakësoni kompleksitetin dhe të siguroni transparencë për optimizimin e vazhdueshëm të teknologjisë së ndërtimit. Aktuatorët Belimo për kushte ekstreme dhe aplikime të jashtme ofrojnë:

 • Efikasitet maksimal të energjisë në pozicionin e pushimit përmes përdorimit të motorëve DC pa karbonçina, të cilët reduktojnë konsumin e energjisë falë teknologjisë më të fundit të motorëve
 • Trupi me mbrojtje nga rrezet UV dhe rezistent ndaj motit plotëson kërkesat më të larta dhe garanton shkallën e mbrojtjes IP66/67 ose NEMA 4X në kushtet më të vështira
 • Të mbrojtur nga gazrat agresive, uji, lagështia, ndotja e lartë e pluhurit dhe papastërtisë, si dhe nga i ftohti dhe rrezatimi UV
 • Përdorni deri në -40°C / 100% RH; për atmosfera ndryshuese në aplikime të brendshme dhe të jashtme
 • Me / pa fail-safe
 • Gamë e gjerë e aktuatorëve aktivizuesve për aplikime të jashtme
 • Elementet e funksionimit, të tilla si shkëputjes së ingranazhit, thjeshtojnë punën në vend
 • Aktuatorët e saktë thjeshtojnë kontrollin e sistemit të ventilimit

Shitësit me shumicë të specializuar

Për klientët tuaj, ju mbështeteni në disponueshmërinë e lartë, zgjedhjen e lehtë dhe dorëzimin në kohë për produktet që ofroni. Ju keni nevojë për akses të shpejtë dhe të lehtë në informacione, si dhe mbështetje teknike gjithëpërfshirëse nga furnitorët tuaj. Aktuatorët Belimo për kushte ekstreme dhe aplikime të jashtme ofrojnë:

 • Zgjidhja e duhur e aktuatorit për çdo aplikim
 • Trupi me mbrojtje nga rrezet UV dhe rezistent ndaj motit plotëson kërkesat më të larta dhe garanton shkallën e mbrojtjes IP66/67 ose NEMA 4X në kushtet më të vështira
 • Gamë e gjerë e aktuatorëve aktivizuesve për aplikime të jashtme
 • Aktuatorët e saktë thjeshtojnë kontrollin e sistemit të ventilimit
 • Aktuatorët me lidhje terminale lehtësojnë zgjidhjet e rinovimit

Instalues / inxhinierë impianti

Instalimi i teknologjisë së ndërtimit HVAC është zanati juaj. Për të kryer punën tuaj, ju nevojiten produktet e duhura në kohën e duhur në vend. Montimi i lehtë dhe mbështetja e ekspertëve ju japin mundësi t'i përmbaheni afateve tuaja të shkurtra. Aktuatorët Belimo për kushte ekstreme dhe aplikime të jashtme ofrojnë:

 • Efikasitet maksimal të energjisë në pozicionin e pushimit përmes përdorimit të motorëve DC pa karbonçina, të cilët reduktojnë konsumin e energjisë falë teknologjisë më të fundit të motorëve
 • Trupi me mbrojtje nga rrezet UV dhe rezistent ndaj motit plotëson kërkesat më të larta dhe garanton shkallën e mbrojtjes IP66/67 ose NEMA 4X në kushtet më të vështira
 • Të mbrojtur nga gazrat agresive, uji, lagështia, ndotja e lartë e pluhurit dhe papastërtisë, si dhe nga i ftohti dhe rrezatimi UV
 • Gamë e gjerë e aktuatorëve aktivizuesve për aplikime të jashtme
 • Aktuatorët e saktë thjeshtojnë kontrollin e sistemit të ventilimit
 • Elementet e funksionimit, të tilla si shkëputjes së ingranazhit, thjeshtojnë punën në vend

Pronarët e ndërtesave

Përmirësimet në komoditetin dhe konsumin e energjisë, si dhe zgjerimet dhe përmirësimet e thjeshta të ndërtesave janë një sfidë e vazhdueshme për ju. Optimizimi i sistemit tuaj HVAC me sa më pak mundim dhe me kosto sa më të ulët është në fokusin kryesor. Aktuatorët Belimo për kushte ekstreme dhe aplikime të jashtme ofrojnë:

 • Efikasitet maksimal të energjisë në pozicionin e pushimit përmes përdorimit të motorëve DC pa karbonçina, të cilët reduktojnë konsumin e energjisë falë teknologjisë më të fundit të motorëve
 • Garanci 5-vjeçare
 • Trupi me mbrojtje nga rrezet UV dhe rezistent ndaj motit plotëson kërkesat më të larta dhe garanton shkallën e mbrojtjes IP66/67 ose NEMA 4X në kushtet më të vështira
 • Cilësi e testuar për më tepër se 40 vjet
 • Aktuatorët e saktë thjeshtojnë kontrollin e sistemit të ventilimit
 • Të mbrojtur nga gazrat agresive, uji, lagështia, ndotja e lartë e pluhurit dhe papastërtisë, si dhe nga i ftohti dhe rrezatimi UV
 • Përdorni deri në -40°C / 100% RH; për atmosfera ndryshuese në aplikime të brendshme dhe të jashtme
 • Gamë e gjerë e aktuatorëve aktivizuesve për aplikime të jashtme

Menaxherët e objekteve / Mirëmbajtja e ndërtesave

Menaxhimi, kontrolli dhe funksionimi i ndërtesave dhe pajisjeve teknike të tyre është pjesë e punëve tuaja të përditshme. Ju kërkoni zgjidhje për të siguruar rehati në dhomë dhe për të optimizuar funksionimin e sistemit. Ju vlerësoni sistemet e thjeshta dhe transparente, dhe nëse është e nevojshme, dërgimin e shpejtë të pjesëve të këmbimit dhe mbështetjen e disponueshme në çdo kohë. Aktuatorët Belimo për kushte ekstreme dhe aplikime të jashtme ofrojnë:

 • Trupi me mbrojtje nga rrezet UV dhe rezistent ndaj motit plotëson kërkesat më të larta dhe garanton shkallën e mbrojtjes IP66/67 ose NEMA 4X në kushtet më të vështira
 • Të mbrojtur nga gazrat agresive, uji, lagështia, ndotja e lartë e pluhurit dhe papastërtisë, si dhe nga i ftohti dhe rrezatimi UV
 • Aktuatorët e saktë thjeshtojnë kontrollin e sistemit të ventilimit
 • Përdorni deri në -40°C / 100% RH; për atmosfera ndryshuese në aplikime të brendshme dhe të jashtme
 • Gamë e gjerë e aktuatorëve aktivizuesve për aplikime të jashtme
 • Elementet e funksionimit, të tilla si shkëputjes së ingranazhit, thjeshtojnë punën në vend
Softuer / Plug-in

Aplikacioni Belimo Assistant

Aplikacioni Belimo Assistant për funksionimin në vend të pajisjeve me ndërfaqe NFC të brendshme

Transparencë e plotë gjatë gjithë kohës në lidhje me zgjidhjen e aktuatorëve HVAC të Belimo dhe operimin e sistemit tuaj. Me aplikacionin Belimo Assistant, smartfoni ose tableta juaj siguron punim në vend me valë për VAV, sensorët, damperin dhe aktuatorët e valvulave

Veçoritë
Shfaqje e të dhënave të identifikimit: lloji i pajisjes, pozicioni, përcaktimi, numri i serisë, adresa MP
• Të dhënat e operimit dhe vendosja e parametrave: specifike të pajisjes
• Dërgoni të dhënat e punimit dhe konfigurimit direkt nga sistemi, me email, WhatsApp, SMS
• Faqja e diagnostikimit: informacione për gjendjen specifike të pajisjes
• Ruajtja e të dhënave të punimit dhe konfigurimet në shënime
• Transmetim i të dhënave me aktuator të shkëputur nga energjia ose gjatë punimit të vazhdueshëm
• Përshtatje automatike e gjuhës (DE / EN / FR / IT)

Aplikacion Belimo RetroFIT

Me aplikacionin Belimo RetroFIT, mund të zëvendësoni specifikisht aktuatorët dhe sensorët tuaj të vjetër ose me defekt nga furnitorë të ndryshëm me pajisje nga Belimo në industrinë HVAC (ngrohje, ventilim dhe kondicionim).

Qoftë për aplikime për ventilim, qoftë për ujë, mund të gjeni lehtësisht aktuatorin e duhur zëvendësues (aktivizuesh valvulash sferike, aktuatorë rrotullues, aktuatorë, aktuatorë ventilimi) nga Belimo për të modernizuar instalimin tuaj me cilësinë më të mirë dhe performancën më të lartë.

Gama e plotë e produkteve të sensorëve Belimo tani është gjithashtu e integruar në aplikacion.

Belimo MP-Bus

Belimo PC-Tool (MFT-P)
Softuer rregullues dhe diagnostikues për aktuatorët MF/MP/MOD/LON/KNX përfshirë. mbrojtje nga zjarri.
Për sistemet Windows.

Service Tool ZTH EU

Mjeti i shërbimit ZTH EU thjeshton diagnostikimin, kontrollin e punimit dhe konfigurimin për pajisjet e performancës HVAC. Të lidhura drejtpërdrejt me një aktuator të konfigurueshëm ose komunikues nga Belimo, vlerat aktuale mund të lexohen në vend dhe të rivendosen menjëherë.

Kur përdorni ZTH EU si ndërfaqe për PC-Tool (MFT-P), drajveri përkatës USB instalohet kur instalohet softueri PC-Tool. Gjithashtu, drajveri mund të shkarkohet këtu dhe të instalohet veçmas.

BIM plug-in për Autodesk Revit

Modele të të dhënave 3D me informacion teknik nga Autodesk Revit nëpërmjet BIM plug-in

Ky plug-in ju jep mundësi të zgjidhni aktuatorët, valvulat dhe sensorët Belimo nga një bazë të dhënash dhe më pas t'i shtoni ato në projektin e modelimit të informacionit të ndërtesës me të dhënat e tyre teknike nëpërmjet drag & drop. Kështu, të gjithë përdoruesit e BIM kanë akses në të gjitha të dhënat në një formë të strukturuar dhe të klasifikuar në formatin Revit MEP.